Konya'da son 2 gün içinde park halindeki yaklaşık 150 aracın lastiğini kesen kişi yakalandı. Şahsın, sevdiği kızın kendisine verilmemesi nedeniyle bunalıma girerek lastikleri kestiği iddia edildi.

Olay, dün ve önceki gün gece saatlerinde merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi ve merkez Meram ilçesi Sahipata mahallelerinde meydana gelmiş, sokaklarda ve caddelerde park halindeki araçların lastikleri kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesilerek zarar verilmişti. Sabah işlerine gitmek için araçlarının başına gelen vatandaşlar lastiklerinin patlak halde bulunca şoke olmuştu. 2 günde yaklaşık 150 aracın lastiğinin kesilmesinin ardından polis olayın failini bulmak için çalışma başlattı. Mahallelerdeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan ekipler, lastikleri kesenin çeşitli suçlardan kaydı bulunan Serdar A. (24) olduğunu tespit etti.

SEVDİĞİ KIZ BAŞKASINA VERİLİNCE BUNALIMA GİRMİŞ

Polis, 2 günde onlarca otomobilin lastiklerini keserek araç sahiplerini mağdur eden Serdar A.'yı kısa sürede merkez Karatay ilçesindeki evinde yakalayarak gözaltına aldı. Serdar A.'nın emniyetteki ifadesinde, askerden geldikten sonra evlenmek istediğini fakat istediği kızı kendisine vermemeleri sonucunda psikolojik bunalıma girdiğini, ayrıca lastikleri kestiğini hatırlamadığını söylediği iddia edildi. Serdar A.'nın yolda yürürken lastikleri kesme anı ise civardaki iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Serdar A. adliyeye sevk edildi.

150 lastiği ’aşk acısından’ kesmiş !