İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin çek dolandırıcılığıyla 150 milyon TL vurgun yapan çeteye yönelik 10 ilde eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda 5'i kadın 42 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne, yaklaşık 8 ay önce, karşılıksız çek kestiği belirlenen bir şebekeyle ilgili çalışma başlattı. Yapılan fiziki ve teknik takip çalışmalarının ardından ekipler, şebekenin paravan bir şirket kurduğu, bu şirketler üzerinden çekle alışveriş yaptığı belirlendi. Çalışmalarını derinleştiren mali şube polisi, söz konusu çeklerin karşılıksız çıktığını ve para karşılığı çek yaprağı satıldığını belirledi. Polis, şebekenin bu yolla yaklaşık 150 milyon lira vurgun yaptığını tespit etti. Operasyon düğmesine basan mali polis, şafak vaktinde İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Denizli, Sakarya, Kocaeli, Aydın ve İzmir'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Düzenlenen şafak operasyonlarında 5'i kadın 42 şüpheli gözaltına aldı. Polis ekipleri yaptıkları aramalarda çok sayıda çek yaprağı ve sahte çek ele geçirdi.

100 PARAVAN ŞİRKET KURMUŞLAR

Edinilen bilgiye göre, çek dolandırıcılığı şebekesinin düşük ücretlerle yanlarına temizlikçi, çaycı olarak işe aldıkları kişiler üzerine yaklaşık 100 paravan şirket kurdukları belirledi. Şebekenin kurulan paravan şirketler arasında alışveriş yapıp, ödemelerini de çekle yaparak bankalardaki kredi notlarını arttırdıkları bilgisine ulaşıldı. Şebekenin daha sonra tekstil ve elektronik sektörleri başta olmak üzere çeşitli şirketlerden çekle ürün satın alıp, bunları piyasaya sürdükleri öğrenildi.

Polis ekipleri, şebeke üyelerinin 20 bin liradan başlayan fiyatlara çek yaprağı sattığını belirledi. Ekipler, şebeke üyelerinin kazandıkları paralarla lüks yaşam sürdüklerini tespit etti. Polis ekiplerinin ilk incelemelerine göre, şebekenin 150 milyon lira vurgun yaptığı belirlendi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.