İddiaya göre, 24 Nisan Pazar günü 34 LK 8685 plakalı otomobilini Kumyol Caddesi Aslan Sokak Hancılar Çarşısı önündeki geçici park alanına kısa süreliğine park eden Alpaslan Koban'a 3 ayrı ceza kesildi. Aynı gün adına düzenlenen 3 ayrı ceza makbuzu ile karşı karşıya kalınan Koban, büyük bir şaşkınlık yaşadı. 3 ayrı trafik cezasının ikisinin aynı polis memurları tarafından kesildiğini ileri süren Koban, "Aracımı 15 dakikalığına park ettim. Park ettiğim yer de geçici park alanı. 16 dakika içerisinde peş peşe 3 ayrı trafik park cezası kesilmiş. Bu cezalar düğün öncesinde beni derinlemesine güldürdü, üzmedi" dedi.

"Böylesine teknolojik bir devirde yaşıyoruz ve bu devirde sistemsel hatalar nasıl oluyor anlamıyorum." diyen Koban, "Bir birlerinden hiçbirinin haberleri yok. Bütün polisler, aynı yerden geçer mi geçmez. Bu bölgeden 16 dakikada 3 ayrı polis ekibi geçmiş ve aracıma üçü de ayrı ayrı ceza yazmış. Geçtiğimiz cumartesi akşamı Çorlu Park Konutları'ndaki park halindeki aracıma sarhoş bir sürücü çarpıp kaçıyor, 155 Polis İmdat Hattı'nı arıyorum 40 dakika boyunca kimse gelmiyor. Böyle bir ülkede bu şekilde yaşamak üzdü. Yerine göre uygulama olmamalı. Keyfe keder çalışma yapılmamalı. 16 dakika içerisinde 3 ayrı ekip arabası geçiyor, ceza yazıyor, başka bir olayda 40 - 45 dakika beklememe rağmen ekip aracı gelmiyor. Cezanın beni üzen kısmı bu oldu" diye konuştu.

3 ayrı trafik cezasının aynı yerde duran aynı araca aynı gerekçeyle yazıldığını dile getiren Koban, "İptal girişimim olmayacak, bunu yazanlar, görecektir diye düşünüyorum ve nasıl yazılıyorsa düzeltilmesini istiyorum" yanıtını verdi.

14.25'DEN 14.41'E 16 DAKİKADA 3 CEZA

Alpaslan Koban'a kesilen ilk trafik cezası 24 Nisan 2016 Pazar günü tarihinde 14.25 tarih ve saatini taşıyor. Yasak yere park gerekçesi ile kesilen cezadan 6 dakika sonra 14.31'de bu kez de yasak yere araç park etmek gerekçesi ile bir ceza makbuzu daha düzenleniyor. İlk cezadan sadece 16 dakika sonra kesilen üçüncü ceza da 14.41'de yasak park gerekçesi ile tatbik ediliyor.