Başkent Lefkoşa’ya  bağlı Alayköy yakınlarında faaliyet gösteren Erdinç Özteknik’e ait Zet Karting isimli işyeri içerisindeki motosikleti çalan şahısların 16 yaşındaki iki genç olduğu anlaşıldı. 

Zet Karting’ten 10-19 Ocak tarihleri arasında meydana gelen hırsızlık olayından sonra aranan 16 yaşındaki D.P ( E) tutuklanırken, 16 yaşındaki U.G (E) ise aranıyor. Gözaltına alınan zanlı D.P ise dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlı D.P’nin 10- 19 Ocak 2016 tarihleri arasında Alayköy’de Erdinç Özteknik’e ait Zet Karting, alanı içerisinde Gönyeli’ de sakin Özüm Etkin’e ait Honda marka motosikletin çalınması olayı ile ilgili tutuklandığı belirtildi. Olayla ilgili U.G isimli şahsın arandığı belirtilirken zanlı D.P’nin daha önce de motosiklet çalma suçu işlediği ifade edildi. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması ve haftada 2 gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına karar verdi.