Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Yenierenköy’de önceki gün “bu kadarı da olmaz” dedirtecek türden bir olay yaşandı. 16 yaşındaki kız arkadaşını nenesinin evine çağıran 22 yaşındaki Ünal Mehmetoğlu isimli zanlı, içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigarayı kıza içirip kendinden geçmesini sağladıktan sonra parmağı ile cinsel tecavüzde bulundu. 

Kızın ailesinin şikayeti üzerine Ziyamet polisi tarafından yakalanan Ünal Mehmetoğlu, dün İskele Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Mine Güçlüer’in huzuruna çıkarıldı.

Uyuşturucu ile karışık sarma sigara içirdi

Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Okay Öğdü, zanlının 23 Ekim 2015 tarihinde saat 10.30 raddelerinde Yenierenköy’de nenesine ait ikametgah içerisinde 16 yaşında olan kız arkadaşına içerisinde uyuşturucu madde içerdiğine inanılan sarma sigarayı içirterek kendinden geçmesini sağladığını söyledi. Kızın kendinden geçmesinin ardından zanlının sağ elini kızın pantolonunun içerisinden sokarak orta parmağını kızın vajinasına birkaç kez sokmak sureti ile cinsel tecavüzde bulunduğunu anlatan Öğdü, kızın ailesinin şikayeti üzerine zanlının Yenierenköy’de tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

13 adet uyuşturucu içeren sigara izmariti bulundu

Polis ekiplerince olayın yaşandığı ikametgahta yapılan arama sonucunda içerisinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 13 adet sarma sigara izmaritinin bulunduğunu belirten Öğdü, konu sigara izmaritlerinin incelenmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderileceğini ifade etti.

Suçunu kabul etmiyor

Zanlının kendilerine gönüllü bir ifade verdiğini ancak suçunu hiçbir şekilde kabul etmediğini akaran Öğdü, meselenin oldukça ciddi olduğuna vurgu yaparak, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Uyuşturucu suçundan 15 gün hapis yatmıştı

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Mine Güçlüer,  zanlının soruşturma maksatları bakımından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Zanlı Ünal Mehmetoğlu, 16 Nisan 2015 tarihinde uyuşturucu tasarrufu nedeni ile yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yaşının da genç olması nedeni ile kendisine bir defaya mahsus olarak fırsat verilmiş ve kısa süreli bir hapislik cezasına mahkum edilmişti.