Devrim Demir

Lefkoşa’da Şubat ayında King Oto’yu yakan Mahmut Selkar’ın yargılanmasına dün kaldığı yerden devam edildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık, olayla ilgili soruşturmada yer alan polis memuru Öjen Açıkada’yı 16’ncı tanık olarak mahkemeye dinletti.

Açıkada: Kamera kayıtlarına ulaştık birçok emare topladık

Öjen Açıkada, mahkemede verdiği ifadede, 19 Şubat 2016 tarihinde, olayların gerçekleştiği bölgelerde ekip olarak incelemelerde bulunduklarını ve soruşturma kapsamında bölgedeki işyerlerine ait birçok kameranın kayıtlarına ulaştıklarını, birçok da emare topladıklarını ifade etti.

Soruşturma kapsamında temin ettikleri ifadeler ışığında da sanıklara ulaşıldığını anlatan Açıkada, sanıkların telefon görüşmelerinin kayıtlarını da ilgili GSM şirketlerinden temin ettiklerini söyledi.

“Bahçeciler hakkında tutuklama emri çıkardım”

Başsavcılığın tanığı polis memuru Öjen Açıkada, olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında azmettirici olduğundan şüphelenilen Enver Bahçeciler hakkında da tutuklama emri çıkarılmasını sağladığını anlattı.

“Bugün kaldığı yerden devam edecek”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, mesai saatinin dolmasını göz önünde bulundurarak Açıkada’nın ifadesine devam etmesi ve olayın gerçekleştiği 19 Şubat 2016 tarihinde, olay yerinde yapılan incelemelerde topladıkları emareleri mahkemeye sunması için davayı 25 Ağustos 2016 tarihine erteledi.

King Oto’yu yakan Mahmut Selkar’ın yargılandığı dava, Başsavcılığın tanığı Öjen Açıkada’nın dinletilmesi ile bugün kaldığı yerden devam edecek.