Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın düzenlediği basın toplantısında etkinlik programının açıklanmasıyla başlayan festival, 24 Nisan’a kadar sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenen festivale, Türkiye, Rusya, Polonya, Londra Türk Okulları, Gürcistan, Kazakistan, Bulgaristan ve Sırbistan’dan ekipleri katılıyor.

BEROVA: “DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN EDİLEN İLK VE TEK BAYRAM”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Merit Otel’de yer alan basın toplantısında, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna vurgu yaparak, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili bilgi verdi.

Berova, Atatürk’ün çocukları milletin geleceği olarak gördüğünü belirterek, bu yıl da her zamanki gibi 23 Nisan’ın KKTC’de de törenlerle kutlanacağını ifade etti.

162 ÇOCUK, 45 GRUP LİDERİ

Farklı ülkelerden 162 öğrenci ve 45 grup liderinin katılacağı 17. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür eden Berova, tüm dünyadaki çocukların bayramını kutladı.

KORTEJ YARIN

Berova’nın konuşmasının ardından Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Nizam da festival programı hakkında bilgi verdi.

Programa göre festivalin açılış korteji yarın saat 09.30’da Lefkoşa’da Girne Kapısı’ndan başlayacak ve Sarayönü, Büyükhan güzergahında yer alacak. Ekipler, Sarayönü’nde 5’er dakikalık gösteriler de sunacak.

Heyetler saat 16.00’da da Girne’de kortej yapacak. Kortej, Baldöken Mezarlığı, Dörtyol kavşağı, Atatürk Anıtı ve Liman güzergahında olacak.
Milli Eğitim Bakanı Berova, saat 20.30’da Girne Öğretmen Evi’nde resepsiyon verecek.

20 Nisan Pazartesi günü ise konuk öğrencilere Lefkoşa’nın tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecek.

22 Nisan Çarşamba günü resmi ziyaretler yapılacak ve 17.30’da da Sivil Savunma tesislerinde eğlence düzenlenecek.

23 Nisan Çarşamba sabahı ekipler Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda gösteriler sunacak, ardından saat 16.30’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gala programı yapılacak.

Ekipler 24 Nisan’da KKTC’den ayrılacak.