Biri 17, biri de 28 yaşındaki iki genç Karaoğlanoğlu’nda bir parkta 21 gram bonzai ile yakalandı. Mahkemede söz alan 17 yaşındaki zanlı, “Ben 17 yaşıma daha yeni girdim. Ben sinir hastasıyım ve yanımda balon bile patlatsanız düşer bayılırım. Polis bizi parkta bulduğunda kaçmaya çalışmadık. Bizi yakaladıktan sonra kulaklarımızın yanında silah patlattılar. Bayıldım ve 20 dakika kendime gelemedim” dedi.

Abbas ELMAS

Girne’de Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri tarafından Karaoğlanoğlu bölgesinde bir parkta gerçekleştirilen operasyonda 17 yaşındaki O.D ile 28 yaşındaki Osman Şah’ın tasarrufunda 7 adet gri renk paketler halinde yaklaşık 21 gram bonzai bulunarak önceki gün gözaltına alınmalarının ardından, zanlılar dün Girne’de yargı huzurunda çıkarıldı. Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Ahmet Bayram, zanlı O.D ve Osman Sah’ın 27 Ekim’de Girne’de meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Birisi ifade vermedi

Ahmet Bayram, söz konusu tarihte Girne’de bir parkta saat 18.30 sıralarında CÖŞ ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda zanlıların tasarrufunda naylon poşet içinde 7 adet gri paket halinde yaklaşık 21 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi.  Zanlı O.D’in gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, zanlı Osman Şah’ın ise ifade vermediğini açıklayan Bayram, zanlılar hakkındaki polis soruşturmasının yeni başladığını belirtti. Olayla ilgili alınması gereken ifadeler ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu ifade eden Bayram, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

“Kulaklarımızın yanında silah patlattılar, bayıldım”

Mahkemede söz hakkı alan 17 yaşındaki O.D, “Ben 17 yaşıma daha yeni girdim. Ben sinir hastasıyım ve yanımda balon bile patlatsanız düşer bayılırım. Polis bizi parkta bulduğunda kaçmaya çalışmadık. Bizi yakaladıktan sonra kulaklarımızın yanında silah patlattılar. Bayıldım ve 20 dakika kendime gelemedim” dedi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıları beyanını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.