Gamze Pir Baykur

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Mağusa’da başlayıp Hamitköy’e kadar uzanan operasyon sonucunda ele geçirilen yaklaşık 178 gr 500 mg uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri tasarruf ettikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Evren Topbaş, Esin Karagöz ve Osman Akın almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı Topbaş, Karagöz ve Akın’ın tutukluluk süreleri 4’er gün daha uzatıldı.

ARANAN KİŞİLER VAR

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 19 Nisan tarihinde alınan bir bilgide zanlı Evren Topbaş ile Esin Karagöz’ün tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Zanlı Topbaş ile Karagöz’ün evinde yapılan aramada zanlı Karagöz’ün elinde içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sigara bulunduğunu belirten Özdesoy, kül tablasında içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sigara izmariti, zanlı Karagöz’ün çantasında 25 paket halinde toplam 75 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde, kanepe üzerinde 1 paket halinde 1 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını açıkladı.

Arama esnasında eve gelen zanlı Evren Topbaş ile Osman Akın’ın üzerinde yapılan aramada ise zanlı Topbaş’ın elinde içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sigara bulunduğunu belirten Özdesoy, zanlı Akın’ın giymekte olduğu pantolonun cebinde ise yarım gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Özdesoy, zanlı Evren Topbaş ile zanlı Esin Karagöz’den yapılan soruşturmada uyuşturucu maddeleri ayni gün sınır tel boyuna gelen bir rumun getirdiğinin öğrenildiğini söyleyerek, zanlıların konu maddeleri alarak bir kısmını evlerine getirdiklerini, geriye kalanını ise zanlı Topbaş ve Akın’ın Hamitköy’e giderek ilk radar tabelası altına bıraktıklarının öğrenildiğini açıkladı.

Söz konusu uyuşturucu maddelerin Hamitköy’de bırakıldığı yere  gidildiğini belirten Özdesoy, tarif edilen tabelanın altında beyaz bir poşet içerisinde yaklaşık 100 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile 31 adet boş paket bulunduğunu açıkladı. Özdesoy, mesele ile ilgili olarak ismen tespit edilen kişilerin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Özdesoy, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

4’ER GÜN DAHA

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Evren Topbaş, Esin Karagöz ve Osman Akın’ın tahkikat maksatları bakımından 4’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.