Abbas Elmas

Lefkoşa’da bir evde yapılan operasyonun sonucunda tasarruflarında 7 gr eroin ve 17 paket içerisinde yaklaşık 50 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile suçüstü yakalanan Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik hakkındaki karar dün Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Mahkeme "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan 4 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik’i 18 ay hapislik cezasına mahkûm etti.

Heyet Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Melek Esendağlı, Hüseyin Esenel’in Lefkoşa Yenicami sokakta bulunan evinde yapılan aramada 700 Euro karşılığında almış olduğu 10 gram eroinin görevli polis ekipleri tarafından bulunduğunu belirten Esendağlı, sanık Hüseyin Esenel ve sanık Haldun Erçelik’in aynı evde yakalandığını açıkladı.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıklara ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanıkların kişisel durumunun dikkate alındığını, sanıkların işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

İthal edilen uyuşturucunun miktarına dikkati çeken Melek Esendağlı, bu maddenin kullanıcılar için sağlayıcı özelliği taşıdığına işaret etti. Esendağlı, Hüseyin Esenel’in benzer sabıkası olmadığını, Haldun Erçelik’in ise benzer suçlardan yargılanarak 5 ay hapislik cezası aldığını da anımsattı. Lefkoşa Ağır Ceza'da Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanıkların yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi.

Esendağlı, sanıklar aleyhine ve lehine olan tüm unsurları göz önünde bulundurduktan sonra oy birliği ile sanık Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik’i 18’er ay hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.