Lefkoşa’da 9 Eylül tarihinde meydana gelen “Sahte banknotu tedavüle sürme, Sahte banknotu tasarrufunda bulundurma, Sahtekârlıkla para teminine teşebbüs ve Kumar Oynamak” suçlarından methaldar olan zanlılar Mutlu Töre, Kemal Bayramoğulları ve Nermin Bayramoğulları dün mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk alındı.

Mahkemede konu ile ilgili şahadet veren polis memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Polis huzurda bulunan zanlıların Mutlu Töre, Kemal Bayramoğulları ve Nermin Bayramoğulları’nın önceki gün alınan şikayet üzerine zanlı Mutlu Töre’nin sahte ABD doları tedavüle sürmesi üzerine yakalnadığını ve başlatılan ileri soruşturmada huzurunuzda bulunan zanlı Kemal Bayramoğulları’nın mesele ile ilgili bağlantısının olduğu tespit ettiklerini söyledi.

Polis tutuklanan zanlı Kemal Bayramoğulları verdiği ifadesinde zanlı Töre’den saklaması için kendisine vermiş olduğu sahte 137 adet 100 ABD doları daha olduğunu beyan etmesi üzerine konu ABD dolarlarını da emare olarak alındığını söyledi. Polis ayrıca mesele ile bağlantılı olarak Değirmenlik Karakoluna yapılan şikâyette sahte 200 ABD doları daha tespit edildiğini ve yapılan araştırmada da konu paranın Düzova da bir markette Nermin Bayramoğulları tarafından harcandığının tespit edildiğini söyledi.

Polis, bu aşamada tahkikatımız halen daha devam ettiğini aranan emareler ve kamera görüntüleri mevcut olup, huzurunuzda bulunan Zanlıların tahkikata etki etmelerinin önlenmesi için bu aşamada poliste 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinden sonra söz alan zanlılar Mutlu Töre ve Kemal Bayramoğulları huzurda bulunan zanlı Nermin Bayramoğulları’nın mesele ile hiçbir bağlantısı olmadığını ve bilmeyerek bu suça bulaştığını beyan ettiler.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Evrim Kamalı