KKTC’de “18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla düzenlenecek törenlerle, şehitler anılacak.

Devlet ve hükümet yetkililerinin katılacağı tören 18 Mart Çarşamba günü Boğaz Şehitliği’nde saat 10.00’da başlayacak.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir subayın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş özel defteri imzalayacak.

Anıtkabir’e gönderilmek üzere Boğaz Şehitliği’nden alınan toprak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya teslim edilecek. Tören, şehit kabirlerine çiçek konulmasıyla tamamlanacak.

LEFKOŞA’DAKİ TÖREN TEKKE BAHÇESİ’NDE

Lefkoşa’da tören Tekke Bahçesi Şehitliği’nde saat 09.00’da yapılacak. Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak tören, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu’nun şehitlik özel defterini imzalaması ile devam edecek.

Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şehit kabirlerine çiçek konulmasıyla sona erecek.

GİRNE

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Girne’de Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde saat 10.00’da tören düzenlenecek. Çelenklerin konması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir ile devam edecek. Tören, Karaoğlanoğlu Şehitliği’nin gezilmesi ve kabirlere çiçek bırakılması ile sona erecek.

GAZİMAĞUSA
 
Gazimağusa’daki tören Çanakkale Şehitliği önünde saat 10.00’da çelenk konması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak.  Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirden sonra, din görevlisi tarafından şehitler için dua okunacak, ardından şehitlik ziyaret edilecek.

GÜZELYURT

Güzelyurt’taki tören saat 09.00’da Kaymakamlık karşısındaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve saygı duruşuyla başlayacak. Saygı atışı ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam edecek tören, bir öğrencinin şiir okumasıyla tamamlanacak.

İSKELE

İskele’deki tören de saat 10.00’da Larnaka Şehitleri Anıtı önünde çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesini, öğrencilerin okuyacağı şiirler izleyecek. Bir subay da günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapacak.

LEFKE

Lefke’deki tören saat 09.00’da Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde yapılacak. Tören çelenklerin konması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak.

Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanması ile devam edecek tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle sona erecek.

“19 MART GAZİVEREN İLE ÇAMLIKÖY DİRENİŞİ VE ŞEHİTLERİ ANILACAK”

Öte yandan, “19 Mart Gaziveren ile Çamlıköy Direnişi ve Şehitlerini Anma Günü” dolayısıyla Perşembe günü saat 09.00’da Gaziveren Şehitler Anıtı Önü’nde, saat 10.00’da Çamlıköy Şehit Emin İzzet Büstü önünde tören düzenlenecek.

Gaziveren’deki tören Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, köy muhtarı Nadir Denizer’in konuşması ve şiirlerle tamamlanacak.

Çamlıköy’deki tören de Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirle sona erecek.

Öğlen namazından sonra Gaziveren, Çamlıköy ve Lefke camilerinde aziz şehitlerin ruhuna mevlit okunacak.