Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY’un) işbirliğinde düzenlenen, TÜRKSOY Opera Günleri’nin 18.’si çerçevesinde Kültür Dairesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen KKTC konserleri başarıyla tamamlandı. İstanbul’daki konserle 15 Eylül 2015 tarihinde açılışı yapılan 18. TÜRKSOY Opera Günleri’nin KKTC konserleri 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde Bellapais Manastırı’nda yer aldı.

TÜRKSOY Opera Günleri sanatçıları KKTC konserlerinin tamamlanmasının ardından 18. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Antalya’da yer alacak konserler için 20 Eylül 2015 tarihinde (Pazar gün) KKTC’den ayrıldı. 18. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında 22. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde 23-24 Eylül 2015 tarihlerinde sahne alarak festivalin kapanışını gerçekleştirecek olan sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 17. TÜRKSOY Opera Günleri konserlerine sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi nedeniyle bu yıl düzenlenen 18. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında KKTC’de iki konser gerçekleştirildi. Sanatseverlerin her yıl büyük bir ilgiyle takip ettiği TÜRKSOY Opera Günleri konserlerinde opera sanatçılarının yanı sıra, Azerbaycanlı Balerin Ayan Eyvazova ve Balet Anar Mıkaylov da sahne alarak izleyicileri büyüledi.

mgok1580.jpg

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, sunuculuğunu Hatice Salih Kerimgil ile Kültür Dairesi personeli Nurperi Özgener’in üstlendiği etkinlik bu yıl ünlü Kırgız Opera Sanatçısı Bolat Mincılkiev’e ithaf edildi.

Konserlere Ankara Devlet Opera ve Balesi Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde hazırlanan opera sanatçıları, Kırgızistan ve Türkiye’den piyanistler Yulia Babich ve Aylin Özuğur eşliğinde sahne aldılar. KKTC’yi Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı olan Kıbrıslı Türk Opera Sanatçısı Beste Berk’in temsil ettiği konserde, Azerbaycan’dan Soprano Farida Mammadova, Countertenor İlham Nazarov, Başkurdistan’dan Mezzo Soprano Svetlana Arginbayeva, Kırgızistan’dan Soprano Elnura Samarbekova, Tataristan’dan Soprano Elza İslamova ve Bas Artue İslamov ile Türkiye’den Soprano Zerrin Karslı sahne aldılar. Sanatçılar konserlerde dünyaca ünlü opera eserlerinin yanı sıra kendi ülkelerinin ulusal opera eserlerinden de örnekler sundular. 

mgok1609.jpg

mgok1632.jpg

mgok1713.jpg