19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü, tüm ilçelerde olduğu gibi Güzelyurt’ta da kutlandı.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, törene, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, askeri erkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin, siyasi partilerin, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Güzelyurt Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’nda yer alan tören, saat 08.30’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta konmasıyla başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Güzelyurt Zafer Stadyumu’nda devam etti. Buradaki tören saat 09.30’da protokol tarafından grupların teftişi ile başladı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesi sonrası tüm öğrenciler Güzelyurt Türk Maarif Koleji Müzik öğretmeni Nurhan Korkut tarafından Gençlik Marşı’nı okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Güzelyurt Türk Maarif Koleji Tarih Öğretmeni Cengiz Avcı yaptı. Avcı, gençlerin çok çalışarak, dik durarak, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeden cumhuriyete sahip çıkacaklarına olan inancını belirtti.

Güzelyurt Türk Maarif Koleji Öğrencisi Orkun Özaşık’ın da “O Geliyor” adlı şiiri okumasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya Cevabı’nı okundu.

Tören resmigeçit ve öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

1463652650.jpg

1463652649.jpg

1463652651.jpg