19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü Güzelyurt’ta da kutlandı.

Törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, askeri erkân, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Atatürk Anıtı önünde saat 08.30’da gerçekleşen tören protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Buradaki tören, İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

ZAFER STADYUMUNDAKİ TÖREN

Güzelyurt’taki ikinci tören Zafer Stadyumu’nda gerçekleşti. Saat 09.30’da protokol tarafından gösteri grupları selamlandı.

Teftişi Doğan Bağkur, 49. Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Coşkun Aydoğan, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Meslek Lisesi Müdürü Adnan Eraslan ile birlikte yaptı.

Teftişin ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilmesi gerçekleşti.

Cumhuriyet Marşı’nın okunmasının ardından Güzelyurt Meslek Lisesi Öğretmeni Şengül Akçebel’in günün anlam ve önemini belirten bir konuşması yer aldı.

Törende Atatürk’ün gençliğe hitabesi, şiir ve gençliğin Ata’ya cevabının okunmasının ardından resmi geçit töreni gerçekleşti. Tüm okulların gösterilerinin ardından tören sona erdi.