ÖZGÜRGÜN: “19 MAYIS TÜRKİYE’YLE AYNI DUYGU BİRLİĞİYLE KUTLANMAKTA”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine verdiği değeri ifade eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın, Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle kutlandığını kaydetti.

Özgürgün yayımladığı 19 Mayıs mesajında, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu, TC’nin bugün sahip olduğu birçok zenginliği, Atatürk’ün o yıllarda başlattığı zorlu mücadeleler sonucu kurduğu çağdaş, demokratik devlet yapısı ve gösterdiği ilkeler ışığında elde ettiğini ifade etti. Özgürgün mesajında şunları dile getirdi:

“Atatürk’ün tüm olumsuzluklara rağmen hedefinden şaşmadan, inanç ve kararlılıkla attığı adımlar bir ülkeyi yok olmaktan kurtarmakla kalmamış, yepyeni bir devletin temellerini atmıştır. Atatürk, her fırsatta dile getirdiği, genç nesile duyduğu sonsuz güveni, kurmuş olduğu genç devlete sahip çıkılması ve daha ileri noktalara taşınması görevini Türk gençliğine bırakarak ortaya koymuştur.

Yarınımızın teminatı olan gençlerimizin geleceklerine umutla bakabilmeleri, başta eğitim ve öğrenim olmak üzere her konuda kendilerini geliştirmeleri için her türlü olanağın sağlanması ve dünya gençleriyle eşit haklardan yararlanarak hiçbir şekilde engellenmemeleri adına üzerimize düşeni yapmaktayız. İnanıyorum ki, bugün ortaya konan uğraşlar sayesinde gençlerimiz devletimizi ve ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacaktır.

Bugün ve gelecekte daha refah, dünya standarları düzeyinde ve dünya medeniyetleriyle bütünleşmiş bir yaşam için gençlerimize her türlü destek ve güvenceyi sunmak, onların en iyi şekilde yetişmesine katkı koymak en büyük önceliğimizdir.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canıyla, kanıyla Milli Mücadele’ye emek vermiş olan herkesi rahmet ve minnetle anar; daha refah, umut ve güzelliklerle dolu bir gelecek dileğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI SİBER: “GENÇLERİN DAHA İYİYE ULAŞMA KARARLILIĞI VE BARIŞ KÜLTÜRÜ İLE DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “gençlerin enerjisi, yaratıcılığı, güçlü aidiyet duygusu, özgüveni, daha iyiye ulaşma kararlılığı ve barış kültürü ile daha güzel bir geleceğe ulaşacaklarına” inanç belirtti.

Siber, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un; Atatürk'ün öncülüğünde Anadolu halkının tüm yokluklara ve olumsuz şartlara rağmen verdiği destansı bir özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu kaydetti.

“Bu mücadele,  özgürlüğünü ve bağımsızlığını yitirmiş diğer halklara da cesaret vermiş, örnek teşkil etmiştir” diyen Siber, Atatürk’ün bu anlamlı günü,  geleceği aydınlatacak gençlere armağan etmesinin öneminin büyük olduğuna işaret etti.

Siber, mesajını şöyle tamamladı:

“Gençlerin enerjisi, yaratıcılığı, güçlü aidiyet duygusu, özgüveni, daha iyiye ulaşma kararlılığı ve barış kültürü ile daha güzel bir geleceğe ulaşacağımıza olan inancımla; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutlarım.”

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar  mesajında, “Büyük Türk  ulusunun kopmaz ve ayrılmaz parçası olmanın onur ve gururunu duyan bizler     19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz” dedi.

Bayar,  19 Mayıs’ın  Türk Kurtuluş Savaşı’nın “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başladığı tarihi bir gün olduğunu, bu tarihten başlayarak safha safha zafere ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına ulaşıldığını kaydetti.

Bayar,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarihi ve önemli günü Türk gençliğine emanet etmesinin anlamının çok önemli olduğunu da kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının  da Atatürk’ten ilham alarak benzer bir direnişle kendi özgür ve egemen devletine sahip olduğunu ifade eden Bayar, her zaman Atatürk yolunda ve ilkelerine bağlı kalan Kıbrıs Türk gençliğinin de Ata’nın  vasiyetine uyarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağını belirtti.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği’nin mesajında da, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık ve kurtuluş umutlarının inanca dönüştüğü, özgürlük ateşinin yakıldığı ve çağdaş bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği gün olduğu vurgulandı.

Mesajda, “Ülkemizde ve dünyada insan onuruna yakışan dostluk ve barışın yaşanabilmesini temenni ederiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” denildi.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü de, “vatan ve millet uğruna büyük fedakarlıklar göstererek büyük Türk ulusuna bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve  bütün şehitler ile ebediyete intikal etmiş gazilere” şükran belirtti.

Ömürlü, 19 Mayıs’ın,  “büyük Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımı ve ayni zamanda millete olan inancın adı olduğunu,  çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve  çareyi millette aramanın anlamlı göstergesi olduğunu” kaydetti.

Ömürlü tüm gençlerin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan da mesajında, “97 yıl önce Atamızın yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz” dedi.

İşcan, Atatürk’ün  19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, milli mücadeleyi başlatırken, kurtuluşun milli egemenliğe dayanan, kayıtsız, şartsız, bağımsız yeni bir Türk devletini kurmakla mümkün olabileceğini bildiğini belirtti.

Işcan,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak  Atatürk’ün Anadolu’da yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini örnek alıp kendi mücadelesiyle harmanlayarak, KKTC’yi 15 Kasım 1983’te bağımsızlık mertebesine ulaştırmanın gururunu yaşadıklaırnı kaydetti.

İşcan, Atatürk’ün tarihin ender kaydettiği dehalardan biri olduğunu, bunun da Türkler için mutluluık ve kıvanç kaynağı olması gerektiğini vurguladı.

OĞUZ: “GENÇLİĞİMİZ GELECEĞİMİZDİR, GENÇLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKLA EŞ ANLAMLIDIR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, Türk Ulusunun tarihinin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 97. Yıldönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

“19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancının kuvvetlendiği günün adıdır” diyen Oğuz şöyle devam etti:

“19 Mayıs 1919 tarihi Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda güneş olmuştur. Türk gençliğine güvenen Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ancak gençler sayesinde korunabileceğinin idraki içerisinde kurtuluş savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs tarihini, “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak, güvendiği ve inandığı Türk gençliğine armağan etmiştir. O nedenle, bugünü çok iyi önemsemeli, kavramalı ve gelecek nesillere aktarılmasında azami gayreti göstermeliyiz. Çünkü gençliğimiz geleceğimizdir, gençliğimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır.

Genç devletimizde geçmişini bilen ve geleceğini düşünen, bilinçli, üretken, tarihimizi ve kültürümüzü özümsemiş, ülkesini seven, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüme kararlılığı olan kuşaklar yetiştirmek, hepimizin görevi olmalıdır. Bu gençler adada sonsuza dek, egemen ve özgür bir halk olarak yaşama yolunda önemli görev ve sorumluluklar üstleneceklerdir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dilek ve sevgilerimle kutlarken Kıbrıs Türkünün geleceğe uzanan yolunu 19 Mayıs güneşinin hep aydınlatacağına, bu coğrafyada sonsuza dek özgür ve egemen olarak yaşayacağımıza yürekten inanıyorum.”

ALANLI: “BU ÜLKEDE DALGALANAN BAYRAKLARIMIZ GENÇLERİN BAŞARILARIYLA TAÇLANACAKTIR”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Alanlı mesajında geleceğin teminatı olan gençlere böyle bir günün armağan edilmesinin anlamından bahsetti.

Alanlı, “Gençlerimiz yarınlarımızın güvencesidir. Türk gençliğine emanet edeceğimiz bu ülkede dalgalanan bayraklarımız onların başarılarıyla taçlanacaktır” diye konuştu.

Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da başlattığı Kurtuluş Savaşı ile yalnız Anadolu’ya ve Türk Ulusu’na vurulmak istenen esaret zincirini parçalamakla kalmadığını, özgürlük ve bağımsızlık için çarpışan tüm mazlum milletlere de bir ışık, bir cesaret kaynağı olduğunu ifade eden Alanlı, Kıbrıs Türk gençliğinin her zaman Atatürk’ü ve onun İlkerlerini örnek almaları gerektiğini söyledi.

Alanlı, “Bu vesile ile Atamızı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi. Gençlerin enerjisine ve yeteneğine güvendiklerini ifade eden Alanlı, “ulus olarak üzerimize düşen en temel görev gençlerimize iyi bir ülke bırakmak” dedi.

Gençlerin tarihi iyi bilmesi gerektiğini dile getiren Alanlı, tüm gençlerin 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramını kutladı.

RAUF R.DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ 19 MAYIS DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

Rauf R.Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Taşkın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

19 Mayıs’ın Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olduğunu belirten Taşkın, “Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders verdi” dedi.

DP: “KIBRIS TÜRK HALKININ ENOSİS HAYALLERİNE KARŞI VERDİĞİ VAROLUŞ KAVGASI DA İLHAMINI ANADOLU HALKININ VERDİĞİ MÜCADELEDEN ALMIŞTIR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Kıbrıslı Türklerin adanın Yunanistan’a bağlanmasına karşı verdiği mücadelede ilham kaynağının “Anadolu halkının verdiği mücadeleden ve Büyük Önder Atatürk’e duyduğu sevgiden” kaynaklandığını ifade etti.

19  Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle DP Ulusal Güçler Genel Merkezi’nden  yayımlanan mesajda, “Kıbrıs Türk Halkı’nın Enosis hayallerine karşı verdiği var oluş kavgası da ilhamını Anadolu halkının verdiği mücadeleden ve Büyük Önder Atatürk’e duyduğu sevgiden almıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin temelinde, Türk milletine duyulan mensubiyet şuuru ve Atatürk sevgisi vardır” denildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Demokrat Parti, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olan ve Türk gençliğinin ayrılmaz bir parçası olan gençlerimizin, Türk ulusunun ve KKTC vatandaşlarının ulusal bayramı olan Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutlar.”

GÜNGÖRDÜ, GENÇLERİN DAHA İYİ İMKANLARA SAHİP OLMASI İÇİN TÜM İMKANLARI VE KAYNAKLARI SEFERBER ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, gençlerin daha iyi imkanlara sahip, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanımda olması için tüm imkanları ve kaynaklarıı seferber ettiklerini söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle mesaj yayımladı.

Nidai Güngördü mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gençlerimiz, aydınlık geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimize destek olmak ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak sorumluluğumuzdur.

Kentimizde yaşayan gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi, kültürle sanatla iç içe olması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına çalışıyoruz.

Geleceğe güvenle bakmamızın nedeni, gençlere olan güvenimizden kaynaklanıyor. Bu düşüncelerle, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor onları sevgiyle kucaklıyorum.”

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ, CUMHURİYETİN VE BAĞIMSIZLIĞIN YAŞATILMASI İÇİN GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞTÜĞÜNÜ VURGULADI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, cumhuriyetin ve bağımsızlığın yaşatılması için her ferde, özellikle gençlere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı 97. yıl dönümünde kutlayabilmenin gururu içerisinde olduklarını belirtti.

Aygün, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal’in, Samsun’dan başlayarak tüm ülkede kurtuluş mücadelesini başlattığını ve Türk milletine yakışan yönetim şekli olan cumhuriyet için dünyada eşine az rastlanan bir mücadele verdiğini anımsattı.

“Mustafa Kemal Atatürk, gençliğin milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamış ve Türk gençliğine olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek yinelemiştir” şeklinde konuşan Aygün, tüm ulusun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, bu günleri armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazileri şükranla andı.

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ, TÜM KURUM VE KURULUŞLARI GENÇLERE SAHİP ÇIKMAYA DAVET ETTİ

Emekli Mücahitler Derneği, tüm kurum ve kuruluşları gençlere sahip çıkmaya, örnek olmaya, yol göstermeye ve millete karşı oynanabilecek oyunlara karşı dikkatli olup Türkiye’yle birlikte hareket etmeye davet etti.

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Atamızın Samsun’a bir güneş gibi doğup yurdumuzu sarması ve böyle bir günü siz gençlere emanet etmesi Atamızın sizlere verdiği değeri göstermektedir. Sevgili gençler, Atamızı ve şehitlerimizi rahmetle anarken, Atamızın gösterdiği yoldan ayrılmadan yürüyelim.”