19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yarın, Türkiye ile birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Kutlamalar yarın saat 07.50’de, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın BRT’de yapacağı konuşmayla başlayacak.

LEFKOŞA

Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.15’te, Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Anıta çelenk konulmasıyla başlayacak tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın GKK’ya bağlı bir subay tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla sürecek. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlanacak.

Lefkoşa’daki ikinci tören saat 09.15’te Atatürk Stadyumu’nda yer alacak.

Öğrencilerin ve halkın bayramlarının kutlamasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam edecek.

Anıtkabir’den getirilen toprağın Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya takdiminin ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılıp, şiirler okunacak.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın konuşma yapacağı tören, resmi geçit, 19 Mayıs Maratonu ödül töreni ve gösterilerle sona erecek.

GAZİMAĞUSA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gazimağusa’da saat 08.30’da Zafer Anıtı’na çelenk sunulacak. Diğer tören de saat 09.00’da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda yapılacak.

GİRNE

Girne’de Atatürk Anıtı’na saat 08.30’de çelenk sunma töreninde bir öğrenci de şiir okuyacak. Ardından 20 Temmuz Stadyumu’nda saat 09.15’te gösterilerin ve konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı önünde 08.30’da başlayacak çelenk koyma töreninin ardından, saat 09.30’da da Güzelyurt Zafer Stadı’nda okulların gösteri programı başlayacak.

İSKELE

İskele’deki ilk tören saat 08.45’te Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Ardından saat 09.45’te Cumhuriyet Stadyumu’nda öğrencilerin gösterilerinin yer alacağı, konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.

LEFKE

Lefke’deki tören ise saat 16.00’da Lefke Atatürk Anıtı önüne çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Ardından saat 16.30’da Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadı’nda tören yapılacak.