Nadire BAHADİ

Gazimağusa’da 1997 yılı Temmuz ayı içerisinde hırsızlık suçundan yakalanarak teminata bağlanan ve mahkeme tarafından yurt dışına çıkışı yasaklanmasına rağmen yasa dışı yollardan yurt dışına kaçarak 19 yıl aradan sonra ülkeye döndüğü sırada polis tarafından tutuklanan Adnan Kahraman Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.  16 Ocak 2016 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı esnada tespit edilen ve “Mahkeme emrine riayetsizlik” suçlamasıyla hakkında soruşturma yürütülen Kahraman tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Ercan’da yakalandı

Olayın soruşturmasını yürüten Salih Münifoğlu, zanlı Adnan Kahraman’ın yurt dışına çıkışının yasak olmasına rağmen 1997 yılı Temmuz ayı içerisinde Mağusa Limanı’ndan yasa dışı yollardan adadan ayrılarak mahkeme emrine riayetsizlik ettiğini söyledi. Münifoğlu, zanlı Kahraman’ın 16 Ocak tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı esnada tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Olay  ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Münifoğlu, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

15 güne kadar yargılanacak

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Adnan Kahraman’ın davaları sonuçlanıncaya kadar 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.