Kıbrıs’ta İngiliz ordusunda 1954-1955 yıllarında görev yapan Richard Chamberlain’in “1954-1955 Kıbrıs’tan yaşam Manzaraları” isimli sergisi, Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde dün akşam ziyarete açıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, serginin Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

Kıbrıs’ta görev yaptığı yıllarda, Gazimağusa ve Kıbrıs’ın farklı yerlerinden fotoğraflar çeken ve nostaljik nitelikte olan Kıbrıs manzaralarını Gazimağusalılarla buluşturan Chamberlain’in sergisini Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter açtı.

Açılıştan önce Richard Chamberlain, Arter’e fotoğrafların bulunduğu kitabı takdim ederken, Arter de Chamberlain’e çerçeveli Lefkara işi hediye etti.

ARTER: “NOSTALJİ YAŞATACAK”

Serginin açılışında bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Richard Chamberlain’in sergisinin, başta Gazimağusalılar olmak üzere tüm Kıbrıs halkına nostalji yaşatacağını, özellikle Gazimağusa’yı farklı açılardan görme fırsatı yaratırken,  hiç görülmeyen yerleri siyah beyaz olarak göreceklerini ifade etti.

Sanatın insanları bir araya getiren özelliğine vurgu yapan Arter, kültürel çeşitlilik ve sosyal birliktelik sağlayarak toplumu geliştirdiğini belirtti.

“Yaşamı yüceltmek ve daha anlamlı kılmak, sanatla mümkündür” diyen Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak, vatandaşların sosyal ve kültürel gelişimi için sanata önem verdiklerini kaydetti.

Açıklamaya göre, Chamberlain, 60 yıl önce fotoğraf çektiği yerlere giderek fotoğrafların, bugünkü hallerini tekrar çektiğini ve yaşanan değişimi gösterdiğini belirtirken, ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter ve ekibine de teşekkür etti.

sergi1.jpg

sergi2.jpg

sergi3.jpg