Raif Uzkan

1958 yılında öldürülen Kıbrıslı Türk devrimciler için dün akşam iki toplumlu yürüyüş ve anma etkinliği düzenlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemin başında bulunan bazı Kıbrıslı Rumlar, polisin, yabancıların toplanma ve gösteri yapmasının yasak olduğunu megafonla İngilizce anonslarla duyurması üzerine ayrıldı.

PEO, Dev-İş, KTÖS, KTOEÖS, BKP, KSP, YKP, Devrimci Komünist Birlik, Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Emekçiler İnisiyatifi, Üretim Merkezi, Basın-Sen, BES, Çağ-Sen’in düzenlediği etkinlik 19.45’te başladı.

Sarayönü’nde 19.00’da başlaması beklenen yürüyüş, polisin “yabancıların toplanma ve gösteri yapma izni bulunmaması” gerekçesiyle yürüyüşe katılmalarına izin vermemesi ve yabancıların gruptan ayrılmasının beklenmesi nedeniyle gecikmeli başladı ve Fazıl Önder’in öldürüldüğü yerde sona erdi.

1464243102.jpg

Yürüyüş sırasında” Unutturmayacağız” pankartı taşındı ve “İşgallere son” ile “Gün Gelecek Devran Dönecek, Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları atıldı.

Anma etkinliği düzenlenen yere karanfiller bırakılarak temsili “Fazıl Önder Meydanı” tabelası asıldı.

Anma etkinliğinde Lefkoşa Türk Belediyesi’nden Fazıl Önder anısına öldürüldüğü alana isminin verilmesi de talep edildi. Bu konuda LTB Meclisi’nin kararı onaylanması beklenecek.