4 Mart 1964’de Lefkoşa-Larnaka yolunda kaçırılıp şehit edilen ve yapılan çalışmalar sonucunda bulunan şehit Abdullah Haşim bugün askeri törenle Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haşim için önce saat 10.00’da, Nurettin Ersin Paşa Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze namazının kılınmasının ardından merhumun oğlu Ahmet Tınaztepe bir konuşma yaptı.

Şehit Haşim’in naşı daha sonra askerler tarafından Karaoğlanoğlu Mezarlığı’na getirildi. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından Haşim’in tabutu üzerindeki KKTC bayrağı ile fotoğrafı, askerler tarafından  torunu Abdullah Tınaztepe’ye verildi. Tören, şehidin defnedilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ni temsilen Bakım Albay Haluk İçer, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Piyade Albay Nejmettin Ateş, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, UBP Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Zorlu Töre ile Haşim’in ailesi ve yakınları katıldı.

TINAZTEPE: “BABAM KAÇIRILIP, ŞEHİT EDİLDİĞİNDE 27 YAŞINDAYDI”

Şehit Abdullah Haşim’in oğlu Ahmet Tınaztepe, babasının şehit edilişiyle ilgili bildiklerini anlattı.

Babasının 4 Mart 1964’te, dayıları Fahri Ahmet’le birlikte Larnaka-Lefkoşa yolu üzerinde kaçırılıp, şehit edildiğinde 27 yaşında olduğunu kaydeden Tınaztepe, kendisinin 1 buçuk yaşında, küçük kardeşinin 2 buçuk aylık ve ablasının da 4 buçuk yaşında olduğunu kaydetti.

Yaşlarının çok küçük olması nedeniyle babalarıyla hiçbir anıları olmadığını belirten Tınaztepe, çok sıkıntılı günler geçirmelerine rağmen ailelerinin kendilerine sahip çıkmasıyla bu günlere geldiklerini söyledi.

Tınaztepe, “Annem bize devamlı babamızın uzaklara gittiğini ve döneceğini söyledi ama zamanla büyüdükçe dönmeyeceğine ve öldüğüne inandık. Bunu kabullendik. Fakat babamın öldüğüne hiçbir zaman inanmayan annem, son gününe kadar  geleceğine dair umut taşıdı” dedi. Ahmet Tınaztepe, annesi Münevver Tınaztepe’nin, eşini  görme umudunu yitirmeden 5 yıl önce yaşama veda ettiğini  kaydetti.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin,  Kasım 2011’de, Maşera  Ormanı’nda yaptığı  kazılarda babasının  naaşına ulaşıldığını  anlatan Tınaztepe,  tüm kayıpların  en kısa zamanda bulunması ve ailelere teslim edilerek acıları bir nebze olsun  azalması dileğinde bulundu.

Konuşmasında  tüm şehitlere rahmet, ailelere  başsağlığı dileyen  Tınaztepe, başta  KTBK, GKK, Girne Kaymakamlığı, Girne  Belediyesi,  Kayıp Şahıslar Komitesi, Polis Genel Müdürlüğü  olmak üzere, cenazeye katılarak, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

1422621274.jpg

1422621271.jpg

1422621275.jpg

1422621276.jpg

1422621304.jpg

1422621305.jpg

1422621306.jpg