Atlılar – Yıldırım köyleri arasında iki ayrı noktada ele geçirilen 1 kg 199 gr 810 mg uyuşturucu maddeyi tasarruf ettikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Orbay Akbaşak, Abdullahi Shehu El-Yakub ve Dana Kapzhaparova dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar mahkeme sonucunda cezaevine gönderildi.

Gamze PİR BAYKUR
Atlılar – Yıldırım köyleri arasında iki ayrı noktada ele geçirilen 1 kg 199 gr 810 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tasarruf ettikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Orbay Akbaşak, Abdullahi Shehu El-Yakub ve Dana Kapzhaparova dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 4 Ekim tarihinde alınan bir bilgide Atlılar-Yıldırım köyleri arasında Atlılar köyü çıkışında bulunan zeytin ağacının olduğu yerde uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini söyledi.

Ayni gün ekip olarak konu yere gidilerek pusu görevine başladıklarını belirten Kaleci, zanlı Orbay Akbaşak’ın BH 987 plakalı araç ile gelerek zeytin ağacının yanında durduğunu ve araçtan inerek elindeki 3 ayrı poşeti ağacın altına bırakmak üzereyken alıkonulduğunu açıkladı.

Kaleci, zanlı Akbaşak’ın elinde tuttuğu poşetlerde yapılan aramada toplam 600 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit ettiklerini belirterek zanlı Akbaşak’ın tutuklandığını açıkladı. Olay yerinde zanlı Akbaşak’tan yapılan soruşturmada ise tasarrufunda 1 paket uyuşturucu daha olduğunu ve Sandallar-Muratağa ve Alaniçi yazılı tabela altına bıraktığını öğrendiklerini belirten Kaleci, bu kez de konu tabelanın bulunduğu kavşağa giderek bir kutu bulduklarını ve pusu görevine başladıklarını söyledi.

Kaleci, zanlı Abudullahi Shehu El-Yakub ve Dana Kapzhaparova’nın ZML 137 plakalı araçla Sandallar-Muratağa ve Alaniçi yazılı tabelanın bulunduğu kavşağa geldiğini belirterek, zanlı El-Yakub’un araçtan indiğini ve tabela altında tarla içinde bulunan kutuyu eline aldığı esnada alıkonulduğunu ve konu kutunun içinde yapılan aramada 2 ayrı poşet içerisinde toplam 600 gr daha Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit ettiklerini açıkladı.

Kaleci, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirterek, her 3 zanlının da 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

TUTUKLU YARGILANACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Orbay Akbaşak, Abdullahi Shehu El-Yakub ve Dana Kapzhaparova’nın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.