Gamze Pir Baykur

Mağusa’da DC 373 plakalı araçta toplam 10 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı Doğan Uğuz, Ercüment Aycan ve Mehmet Saydam dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Uğuz, Aycan ve Saydam davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.

Tahkikat tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum,17 Şubat tarihinde alınan bir bilgide DC 373 plakalı araçta uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Konu aracı Ünimar Market yakınlarında tespit ettiklerini belirten Osum, zanlı Doğan Uğuz’un polisi görmesi üzerine elinde tuttuğu 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere attığını açıkladı. Osum, arabada yapılan aramada ise zanlı Ercüment Aycan’ın oturduğu koltuğun altında bulunan paspas altında 6 gr, zanlı Mehmet Saydam’ın oturduğu koltuğun yanında ise 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Osum, her üç zanlının da davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Doğan Uğuz, Ercüment Aycan ve Mehmet Saydam’ın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.