Ülkeye turist olarak gelen Yunanistan uyruklu 41 yaşındaki Paraskevas Hatzianastasiou isimli papaz gizlice yerleşip 2 aydan beri yaşamını sürdürdüğü Dipkarpaz’da faaliyet gösteren Sea Bird Motel Restoran isimli iş yerinde önceki akşam işletme sahibine yakalandı.

İşletme sahibinden izinsiz ve gizlice aldığı yiyecek ve içeceklerle motelin kullanılmayan odasında kapalı bir şekilde hayatını sürdüren papaz Dipkarpaz Polis Karakolu’na teslim edildi.

Paraskevas Hatzianastasiou dün “Bina açma”, “Kasti hasar” ve “Hırsızlık” suçlaması ile İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Yunan papaz mahkeme emri ile tutuklu yargılanmak üzere 1 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

2 aydır bir odada kapalı yaşıyor

Ülkeye ilk etapta turist olarak gelen papaz Paraskevas Hatzianastasiou’nun Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı’nda görev yapmak istediği ancak Yunanlı papazın görevli olarak gelmediği için manastırda istenmediği öğrenildi.

Önceki gün yakalanan ve “sahte papaz” olarak bilinen Paraskevas Hatzianastasiou’nun geri dönmek istemediği ve kalacak yeri olmadığı için yaklaşık 2 ay önce manastır yakınlarındaki işletmeye gizlice girerek kullanılmayan bir odaya yerleştiği ortaya çıktı.

Yunanlı papazın bu süre içinde ise işletmede kimsenin olmadığı gece saatlerinde çaldığı meyve, sebze ve içeceklerle karnını doyurup hayatta kaldığı öğrenildi.

Erenköylü: Odayı açtığımda içerde yatıyordu

Konu ile ilgili Havadis’e konuşan işletme sahibi Turan Erenköylü uzun bir süredir tatil köyünü işlettiklerini yaz aylarında 20 oda kapasiteli işletmenin tüm sezon boyunca çok sayıda müşteri ağırladıklarını ama daha önce böyle bir olay ile karşılaşmadıklarını dile getirdi.

İlk olarak 2 ay önce işletmede bazı hırsızlıkların olduğunu fark ettiklerini belirten Erenköylü, durumu polise bildirdiklerini ancak bir sonuç elde edilemediğini anlattı.

Zaman zaman hırsızlıkların devam ettiğini fark ettiklerini söyleyen Erenköylü, önceki gece kullanılmayan odada bulunan bir eşyaya ihtiyaç duyulunca odanın kapısını açtığını ve içeride birinin yattığını gördüğünü anlattı.

Kendisinin kısa süreli şok yaşadığını odadaki papaz kıyafetli ve uzun sakallı şahsında panik yaptığını söyleyen işletme sahibi, Rumca bildiği için konuşarak adamı rahatlattığını ve durumu öğrenmeye çalıştığını söyledi.

“Kimseye zarar vermedi”

Polise haber verildiğini söyleyen işletme sahibi Turan Erenköylü, şahsın polise teslim edildiğinin ve kimlik bilgilerinde Yunanlı bir papaz olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Papazın bu süre içinde işletmede biri olduğu sürece hiç görünmediğini ve kimseye bir zararının olmadığını söyleyen Erenköylü, işletmeye de ciddi anlamda bir zarar ziyanın gerçekleşmediğini kaydetti. 2 aydan beri bir odada kapalı kalan papazın psikolojik sağlığının bozulmuş olabileceğini düşündüklerini belirten Erenköylü, polisin de anlayışlı bir yaklaşımla papazın derdinin ne olduğunu öğrenmeye çalıştığını kaydetti.

Önce manastırdaki odalarda kaldı

Polise verdiği ifadede Kendini Apostolos Andreas Manastırına adadığını ancak manastır papazının onu kabul etmediğini söyleyen Yunan papaz Paraskevas Hatzianastasiou, bir süre manastırın yıkık dökük odalarında kaldı. Papaz Hatzianastasiou, birkaç kez polis tarafından güneye geçmesi için sınıra bırakıldı ancak yine geri döndü. Parası bitince gizlice  Sea Bird Motel’in kullanılmayan bir odasına sızarak, iki ay boyunca kimseye görünmeden geceleri motel mutfağından çaldığı yiyeceklerle yaşadı.