İnce avda avcılar; sadece üveyik, yaban güvercini, fassa, karga ve saksağan avlayabilecek; bunların dışında herhangi bir av ve yaban kuşu avlayamayacak.

Her bir avcı her av günü için, bu av kuşlarından, 8’i fassa olmak üzere diğer kuşlarla birlikte en fazla toplam 40 kuş vurabilecek.

Avcılar güneşin doğuşu ile batışı arasında baraj ve göletlerden en az 500, meskun mahalden 200 metre uzakta av faaliyeti yapılabilecekler.

Av tüfeği veya hava tüfeğine susturucu, dürbün ve benzeri materyal takılarak av faaliyeti yapılamayacak; av faaliyetinde kullanılacak hava tüfekleri 0.177 inçten büyük çapta olamayacak. 2. İnce Av mevsiminde avcılar beraberinde köpek bulunduramayacak.

Üveyik avı olarak da bilinen ince avda avlanmak isteyen avcıların 31 Temmuz 2016’ya kadar geçerli avlanma ruhsatı olması gerekiyor.
İnce Av süresi bu yıl avın, doğal yaşam üzerindeki baskısının azaltılması amacıyla sınırlandırılmış ve geçmişte verilen çarşamba günü av izni kaldırılmıştı.

“KURALLARA AZAMİ DİKKAT GÖSTERİN”

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, avcıların telefon ve elektrik kabloları ile trafik işaretlerine ve bilgi verici levhaların korunmasına ve av faaliyeti ile ilgili uyulması gereken kurallara azami dikkat göstermeleri gerektiği vurgulandı.