Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2 Kasım 2014’te yapılacak Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi’yle ilgili takvimi açıkladı.

Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerindeki boş ihtiyar heyeti üyelikleri için değiştirilmiş şekliyle 1976 Seçim ve Halkoylaması Yasası uyarınca seçime gidilecek.

Ara seçimle Gazimağusa ilçesinde 2, Girne ilçesinde 21, Güzelyurt ilçesinde 2 ve İskele ilçesinde de 11 ihtiyar heyeti üyeliğinin belirlenmesi hedefleniyor.

ARA SEÇİM TAKVİMİ

YSK’nın açıkladığı takvime göre, ara seçim süreci bugün başlıyor. Adaylar ise 26 Eylül’de başvuru yapacak.

YSK, adayları aynı gün geçici olarak ilan edecek. 5 Ekim’de ise adaylar kesinleşecek ve 6 Ekim’de YSK tarafından ilan edilecek.

Sandık seçmen listeleri en geç 28 Eylül’de askıya alınacak.

Ara seçim propagandasının başlama gününün 7 Ekim olduğu belirtilen takvime göre, adaylar 8 Ekim’de oy pusulalarının düzenlenmesi için ad çekecek. Seçmen kartlarının 30 Ekim’e kadar dağıtılmasının gerektiği ara seçimde 1 Kasım, seçim propagandasının son günü olacak ve ara seçim yapılacak bölgelerdeki seçmenler 2 Kasım’da sandık başına giderek, ihtiyar heyeti üyelikleri için oy kullanacak.

İHTİYAR HEYETİ ÜYELİĞİ SEÇİMİ YAPILACAK YERLER

YSK’nın duyurusuna göre ihtiyar heyeti üyeliği seçimi yapılacak yerler ve seçilecek üye sayıları şöyle:

Gazimağusa ilçesi: Geçitkale/Mallıdağ 2 ihtiyar heyeti üyeliği

Girne ilçesi: Dikmen/Akçiçek 3 ihtiyar heyeti üyeliği, Esentepe/Beşparmak 2 ihtiyar heyeti üyeliği, Girne/Aş.Girne Mahallesi 2 ihtiyar heyeti üyeliği, Girne/Zeytinlik Kesimi Mahallesi 4 ihtiyar heyeti üyeliği, Girne/Zeytinlik Köy Mahallesi 2 ihtiyar heyeti üyeliği, Lapta/Adatepe 4 ihtiyar heyeti üyeliği, Lapta/Alemdağ 4 ihtiyar heyeti üyeliği.

Güzelyurt ilçesi: Lefke/Çamlıköy 2 ihtiyar heyeti üyeliği
İskele ilçesi: Büyükkonuk/Zeybekköy 2 ihtiyar heyeti üyeliği, Dipkarpaz/Ersin Paşa Mahallesi 4 ihtiyar heyeti üyeliği, Dipkarpaz Sancar Paşa Mahallesi 3 ihtiyar heyeti üyeliği, Yenierenköy/Esenköy 2 ihtiyar heyeti üyeliği.