Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Birliği (KEAB) tarafından düzenlenen “2. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi” (CICER’15) yarın başlayacak. Cumaya kadar sürecek olan kongre, Girne’de Acapulco Otel'de gerçekleştirilecek.

Birlikten yapılan açıklamada, saat 10.00'da  başlayacak kongrenin temasının “21. Yüzyıl ve Eğitim Bilimi: Eğitim Araştırmaları ve Uygulamalarında Gelecek İçin Umut Verici Paradigmalar” olarak belirlendiği kaydedildi.

Kongrede; eğitim bilimleri alanında çalışan bilim insanlarının uluslararası bir platformda buluşmaları, eğitim araştırmalarının bulgularını tartışmaları ve alana yeni katkılar getirmeleri amaçlanıyor.

Eğitim bilimcilerin yaptıkları araştırmaları sözlü ya da poster bildiri olarak İngilizce veya Türkçe dillerinin birinde sunmalarına ve araştırma bulgularının tartışılmasına ortam hazırlanacak kongrede, 12 farklı eğitim bilimi alanında atölye çalışması yapılacağı bildirildi.

Kongreye, 112 farklı üniversite ve eğitim kurumundan 200’e yakın bilim insanının katılması bekleniyor.

Her yıl düzenlenmesi öngörülen “Kemal Yücel Araştırma Onur Ödülü”nün ilki de bu yıl verilecek. Bu çerçevede kongre kapsamındaki yarışma için başvuruda bulunan 76 eğitim araştırması arasında gerçekleştirilen jüri değerlendirmesine göre belirlenen yarışma sonucu yarın kongre açılışında duyurulacak.