Çiğdem Aydın

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin önceki akşam Girne’de gerçekleştirdiği operasyonda 1 kilo 700 gram uyuşturucu ele geçirdi.

Aldığı bir ihbar üzerine Kader Felek isimli şahsı takibe alan narkotik, Alsancak’ta pusuya yatttı. Polis, ormanlık alanda saklanılan uyuşturucu maddeyi almaya gelen zanlı Felek’i suçüstü yakaladı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada operasyona dair bilgileri aktaran polis, Kader Felek’in uyuşturucu sattığına dair aldıkları bir ihbar üzerinde zanlıyı takibe aldıklarını önceki akşam saat 20.00 sıralarında Alsancak’ta ormanlık alanda pusuya yattıklarını belirtti. 

Pusu sonuç verdi

Polis, zanlı Kader Felek’in pusu kurulan bölgeye geldiğini ve uyuşturucu zulasını aldığını ifade ederek, o esnada zanlıyı suçüstü yakaladıklarını söyledi. Polis, zula içerisinde yaklaşık 1 buçuk kilo ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile 20 paket yaklaşık 60 gram sentetik cannabinoid bulunduğunu söyledi. 

Polis ayrıca zanlının zulanın yakınında bir yere gizlemiş olduğu yaklaşık 100 gram ağırlığında da sentetik cannabinoid türü uyuşturucunun da ele geçirildiğini dile getirdi. 

Uyuşturucu paraları cebinden çıktı

Polis, toplamda yaklaşık 1 kilo 700 gram uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 36 adet boş paket ve uyuşturucu paketlenmesinde kullanıldığına inanılan 488 adet boş paket bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Polis, ayrıca zanlının üzerinde yapılan aramada uyuşturucu satışından kazanıldığı düşünülen 6 bin 175 TL, 100 ABD doları ile 5 Euro’nunda bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını, zanlının suç ortağı olduğu düşünülen şahıslarında olduğunu belirten polis, zanlının uyuşturucu sattığı kişilerin arandığını, ifadeler alacaklarını açıkladı. Polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.