Adana'da 3 dönemdir Yeşiloba Mahallesi muhtarlığı yapan Ata Ürün'ün, oğlunu da kaybettiği karayolunda üst geçit yapılması için başvurmadığı yer kalmadı ancak üst geçit yapılmadığı için aynı yerde 7 günde 2 kişi daha hayatını kaybetti.

Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde mahalleyi ikiye ayıran D-400 karayolunda ölümlü kazalar olmaya devam ediyor. 10 Temmuz 2015 günü yolun karşısına geçmeyen çalışan 8 yaşındaki Şamil Bayhoca hayatını kaybederken, 16 Temmuz 2015 Ramazan Bayramı arifesi günü aynı yerde Antalya'dan bayram için memleketi Adana'ya gelen 22 yaşındaki Arif Dalkılıç yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olaydan sonra otomobil durmayıp kaçtı.

Mahallenin 3 dönemdir muhtarlığını yapan ve oğlu Berkcan Ürün'ü de (13) aynı yolda kazaya kurban veren Ata Ürün, "Ben oğlum ölmeden kaza sonucu ölümlerin önüne geçmek için yetkililere dilekçe verdim ancak ilgilenen olmadı, üst geçit yapılmadı. Bu sırada oğlum yoldan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Mücadeleme devam ettim meclise varana kadar oğlumu da kaybettiğimi not düşerek dilekçe yazdım ama yine üst geçit yapılmadı" dedi.

Ürün, hala çocukların ve gençlerin karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Benim muhtar olduğum dönemde yaklaşık 15 kişi hayatını kaybetti. 10 Temmuz'da 8 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Arife günü ise memleketine bayrama gelen bir genç karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Aileye bayram üst geçit olmadığı için zehir oldu. Artık bir yetkili çıkıp Allah rızası için bu konuyla ilgilensin. Üst geçit yapılması için daha kaç can yanacak, daha kaç ananın babanın yüreğine kor düşecek."

2 kişi daha aynı yerde can verdi