Rana Sarro Özadalı / Gamze Baykur

13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybeden 87 yaşındaki Ayşe Tekel’in yerine yanlışlıkla 93 yaşında hayatını kaybeden Marulla Liatsis’in defnedilmesi, mevlidinin yapılması ve ardından cenazelerin karıştığının ortaya çıkması üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla mezarın açılarak cenazenin Rum aileye teslim edilmesi olayı şok etti. Cenazelerin karışması sonucu, 7 gün morgda bekleyen Ayşe Tekel’in cenazesi dün İskele Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından İskele Kabristanlığında toprağa verildi. Bakanlar Kurulu kararıyla İskele Kabristanlığı’ndan çıkarılan Marulla Liatsis ise, bugün ikinci kez Sipahi’de toprağa verilecek.

İskele bölgesinde yaşanan cenaze skandalı üzerine, Detay Gazetesi yetkililerin olayla ilgili açıklamalarına başvurdu.

Mağusa Devlet Hastanesi Morgu’nda ölülerin karıştırılması olayını sorduğumuz İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, “İskele Kaymakamlığı olarak, mezarlıktan çıkarılması, tutanakların teslim edilmesi ve ilaçlanması gibi işlemler safhasında bulunduk” derken, Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Aykut Üretici de olayı, “Orada bir tek personelin yaptığı bir hata var. 9 numaralı dolabı açacakken, 10 numaralı dolabı açtı. Oğlu da formu imzaladı ve cenazeyi teslim aldı” diye açıkladı.

“GÖMÜLDÜ, MEVLİDİ YAPILDI, SONDA MEZARDAN ÇIKARILDI”

13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybeden 87 yaşındaki Ayşe Tekel’in yerine yanlışlıkla 93 yaşında hayatını kaybeden Marulla Liatsis’in defnedilmesi, mevlidinin yapılması ve ardından cenazelerin karıştığının ortaya çıkması üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla mezarın açılarak cenazenin Rum aileye teslim edilmesi olayı şok etti.

cenaze-1.jpg

KAYMAKAM MUSAOĞULLARI: “MEZARDAN ÇIKARILMASI SAFHASINDA BULUNDUK”

Bunun üzerine Detay Gazetesi’ne konuşan İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, şöyle konuştu:

“Ayşe Tekel Hanım geçen hafta vefat etti. Aynı anda da Rum kökenli vatandaş vefat etti. Ayşe Tekel’in oğlu annesini teşhis ederken bakamadığı için elle gösterdi ve ‘şudur’ dedi. Alınıp defin işlemleri yapıldı. Mevlidi yapıldı aradan gün geçti şimdi tekrardan defin ve mevlit işlerinin yapılması üzücü bir durumdur. Hastanede numaralandırma sistemi var mıdır, buzluk sistemi nasıldır bilmiyorum. İskele Kaymakamlığı olarak, mezarlıktan çıkarılması, tutanakların teslim edilmesi ve ilaçlanması gibi işlemler safhasında bulunduk.”

BAŞHEKİM AYKUT ÜRETİCİ: “PERSONEL, 9 YERİNE 10 NUMARALI DOLABI AÇTI”

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Aykut Üretici ise, hastane morgundan yanlış naaşların verilmesi olayı ile ilgili Detay’a şunları söyledi:

“13’ünde Sipahi’den gelen cenaze morga alındı. 14’ünde de Ayşe Tekel alındı. Ayşe hanımın oğulları 14’ünde cenazelerini teslim almak için geldiler. Ölenin oğlunun yanlış teşhisi sonucu karıştı. Numaralandırma sistemi var tabi. Orada bir tek personelin yaptığı bir hata var. Personelimiz yanlışlıkla 9 numaralı dolabı açacakken, 10 numaralı dolabı açtı. Oğlu da annesini tanıyamadığı için annesi olduğunu söyledi, formu imzaladı ve cenazeyi teslim aldı. Pazar günü Sipahili Rum kadının kızı gelip cenazeyi almak isteyince, ‘bu bizim annemiz değil’ dedi. Ve olay öyle ortaya çıktı.”

AYŞE TEKEL TOPRAĞA VERİLDİ…

İskele’de 13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybeden 87 yaşındaki Ayşe Tekel’in yerine yanlışlıkla 93 yaşında hayatını kaybeden Marulla Liatsis’in defnedildiğinin anlaşılması üzerine önceki gün İskele Kabristanlığındaki mezar açılarak Marulla Liatsis’in cenazesi çıkarılmıştı. Geçirdiği kalp rahatsızlığı yüzünden 87 yaşında hayata veda eden Ayşe Tekel’in cenazesi dün İskele Camisi’nde kılınan öğle namazına müteakiben İskele Kabristanlığında toprağa verildi.

LİATSİS’İN CENAZESİ BUGÜN…

Önceki gün Bakanlar Kurulu kararı ile İskele Kabristanlığında bulunan mezarın açılıp 93 yaşındaki Marulla Liatsis’in cenazesinin çıkarılmasının ardından cenaze tekrar Mağusa Devlet Hastanesi Morguna kaldırılmıştı. Ayşe Tekel dün toprağa verilirken, Marulla Liatsis’in cenazesinin ise bugün Sipahi köyünde bulunan Ayia Triada Kilisesi’nde düzenlenecek olan cenaze töreninin ardından ikinci kez toprağa verilmesi bekleniyor.