Rahme Çiftçioğlu

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de yasa tasarısı üzerine söz alarak ülkedeki tarım ve hayvancılık politikasını eleştirdi.

Angolemli, 2 TL olarak açıklanan keçi sütü için 1.50 TL ödendiğini söyledi; “Bu hayvancıyla alay etmektir. Hayvancı ses çıkarmazsa bunu 1’e kadar indirecekler. Aferin küçükbaş hayvancıyı destekliyorlar” eleştirisinde bulundu.

“Sağlıklı bir toplum istiyorsak hayvancıyı ve çiftçiyi desteklememiz gerek” diyen Angolemli, Güney Kıbrıs’taki restoranlarda masaya her zaman hellim geldiğini belirtti.

Angolemli, “Biz bunu bile yapmaktan aciziz, neden? İthalatçı zarar görmesin diye. Bu konuda tedbir alınmalı ve tekelleşme önlenmeli” şeklinde konuştu.

Hüseyin Angolemli, “SÜTEK’in asıl görevi üreticileri korumak, daha verimli üretim yapmalarını sağlamaktır. Bugün huzurumuza getirilen yasa değişikliği yönetim kuruluya ilgilidir, hükümet kimi seçecek… Yönetim kurulunun en az 3’ünün çiftçi ve hayvancı birliklerinden olmalı” dedi.

Hayvan üreticilerinin sigorta primlerinin yatırılması gerektiğini de kaydeden Angolemli, sigorta yatırımını yapamayan üreticilerin mera da kiralayamadığını söyledi.

Angolemli, yasa değişikliğine ret oyu vereceklerini ifade ederek, “Hayvancının lehine olsaydı evet diyebilirdik” diye konuştu.