Nijerya uyruklu Chıcuke Aoback’ı ciddi şekilde darp edip, daha sonra arabanın bagajına bindirip baygın bir şekilde sokağa bıraktıkları iddia edilen üç sanıktan biri olan Nijerya uyruklu Opamipo Ayankoya hakkındaki karar dün açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde toplamda 10 yıl 3 ay hapis cezası öngören “ciddi darp, zorla insan kaçırma ve rahatsızlık” verme suçlarından yargılanan sanık 5 bin 500 TL para cezası aldı. Sanığın hafif bir ceza almasında, darp edilen Aoback’ının şikâyetini geri çekmesi, sanığın sadece iki tokat attığının ıspatı ve diğer iki sanığın ciddi darp olayını gerçekleştirmeleri etkili oldu. 

7 yıl hapislik cezası var...

Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Gökhan Asafoğulları, cezaların şahsiliği ilkesine göre sanığın olaydaki rölünü göz önünde bulundurduğunu ifade etti. Sanığın ceza yasasında 7 yıl hapis cezası öngören zorla insan kaçırma, 3 yıl hapis cezası öngören ciddi darp ve 3 ay hapis cezası ön gören rahatsızlık suçlarından yargılandığını belirten Yargıç Asafoğlular,  sanık hakkında karar verilirken meydana gelen olaydaki rolünün göz önünde bulundurulduğunu söyledi. 

Ayankoya 2 tokat atmış...

Yargıç Asafoğluları, sanık avukatının, müvekkilinin Aoback’a sadece 2 tokat attığını diğer iki sanığın Aoback’yı ciddi şekilde darp ettiğini ve bagaja koyduklarını, müvekkilinin Aoback’ın bagaja koyulduğunu bilmediğini söylediğini belirtti. Yargıç Asafoğluları, sanık avukatının mahkemeye sunduğu olgulara karşı iddia makamının itiraz etmediğini de açıkladı. 

Sabıkasız olması kurtardı

Cezaların kişiselliği prensibini ve sanığın olaydaki katkısını göz önünde bulundurduğunu ayrıca sanığın sabıkasız oluşunu, 3 yıldır KKTC’de eğitim görmesini değerlendirdiğini kaydeden yargıç, dört aydır hükümsüz tutuklu olarak ceza evinde bulunan sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza yerine para cezası vermeyi uygun ve adil bulduğunu açıkladı. Yargıç sanığı mahkûm olduğu davalardan 5 bin 500 TL para cezası ile cezalandırdığını açıkladı.