65 bin liralık fiyatla satışa çıkarılan iki ton 40 kilogram ağırlığındaki kurbanlık boğa "Şahin', bir iş adamı tarafından satın alındı.

Alaca ilçesinde besicilik yapan Müfit Gürses tarafından yetiştirilen hem fiyatı hem de ağırlığıyla dikkatleri çeken "simmental" cinsi boğayı alan işadamı ve fiyatı hakkında ise bir açıklama yapılmadı. Çiftlikte boğalık adı verilen bir bölümde kalan ayrıca çiftlik çalışanları özel olarak ilgilenilen otomobil fiyatına satışa sunulan dev kurbanlık bugün Alaca ilçesinden Ankara'ya gönderildi.

Şahin'in kamyona bindirilişi sırasında sergilediği hırçın tavırlar yetiştiricisi Gürses ve çiftlik çalışanlarına zor anlar yaşattı. Dev boğa yaklaşık 45 dakikalık çalışmanın ardından traktör yardımıyla kamyona ancak bindirildi.

VATANDAŞLARDAN ŞAHİN'E BÜYÜK İLGİ

Ankara'ya gönderilmeden önce kamyonla ilçe meydanına getirildi. Kamyon içerisinde vatandaşlara gösterilen boğa, vatandaşların ilgisi büyük oldu. Kamyon kasasına yaklaşarak meraklı gözlerle Şahin'i izleyen vatandaşlar, cep telefonlarıyla dev boğanın resmini çekti.

Alaca'ya yaptığı hizmetler için tim çiftçiler adına dev boğanın yetiştiricisi Müfit Gürses'e plaket veren Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, "Plaketimizin maddi değeri olmasa da manevi değeri büyüktür. Türkiye'de Alaca'yı onurlandıran, gururlandıran ve Türkiye'ye tanıtan Müfit bey daha iyi şeylere layık. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Her yıl yetiştirdiği kurbanlık hayvanlarla Türkiye'de ün yapan Müfit Gürses ise her yıl Türkiye'nin en büyük boğasını yetiştirmekten dolayı gururlu olduğunu söyledi.

"YONCA, YULAF VE MISIRLA BESLEDİM"

Hayvancılığın baba mesleği olduğunu dile getiren Gürses, "Şahin'i yonca, yulaf ve mısırla besledim. Şahin'i küçükken Kars'tan almıştım. Şahin'in alcısı hazır isminin açıklanmasını istemedi. Akşam teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Şahinin rekorunu gelecek yıl başka bir kurbanlıkla kıracağını açıklayan Gürses, "Hedefim 2 bin 200 kilo. Şuanda yetişiyor. Gelecek yıl da çok iddialıyım" ifadelerini kullandı.

2 tonluk boğa satıldı

2 tonluk boğa satıldı