Olay, geçtiğimiz mayıs ayında Haringey Yakınlarında West Green bilardo salonunda meydana geldi. 25 yaşındaki Sedat Meriç ile 22 yaşındaki Oktay Ayanoğlu, bilardo salonunda gece 11 sularında etrafa ateş açtılar. Olaydan haber alan ve bilardo salonu mahalline yakın emniyet birimleri anında olay yerine geldiler. NCA görevlileri olay yerine geldiklerinde, Meriç ‘in yanındaki Ayanoğlu varken etrafa 3 el ateş açtığına tanık oldular. Polis görevlilerini kendilerini tanıtırken, Meriç’in tepkisi emniyet görevlilerine dönerek ateş açmak oldu. Meriç, kendisi takip eden polise de 8 el ateş açarak, kaçmaya çalıştı. Ancak cephanesinin bittiğini anlayınca, tabancasını kaldırıma bırakarak teslim oldu. 

Emniyet görevlileri Meriç’I göz altına alırken, olay sırasında yaralanan polis olmadı. Bu arada Meriç’in yanındaki Ayanoğlu da kaçarken yakalandı. 

METROPOLITAN POLISI TRIDENT GANG CRIME, OLAYLA ILGILI SORUŞTURMA BAŞLATTI 

Olaydan 3 gün sonra polis bu kez 34 yaşındaki “D ve 21 yaşındaki “E”yi olayla ilgili olarak Haringey’de göz altında aldı. Bu konu Polis Şikayetleri Komisyonuna gönderildi. Onlar da Metropolitan Polis teşkilatına gönderdiler. Yapılan soruşturma sonunda polisin, olayda makul ve yerinde hareket ettiğine karar verildi. Cinayete teşebbüs, ateşli silah taşımaktan suçlanan “D”nin davası daha sonra mahkemede düştü. “E” için herhangi bir hukuki işlem yapılmadı. 

MERIÇ VE AYANOĞLU’NUN CEZA SÜRELERI 9 OCAKTA BELLI OLACAK 

Olayı soruşturan Trident Gang Crime ünitesi başı Dedektif Shaun Fitzgerald, olayda kimsenin yaralanmamasını şans eseri olduğunu belirterek, “ Meriç olay akşamı korku ve dehşet salmak amacıyla sokağa çıktı. Çapraz ateşe kimin kapılacağını hiç dikkate almadı.Polislere ateş açması da onun bu konuda ne kadar umursamaz olduğunun göstergesidir. NCA görevlilerini, silahlı bir adama karşı gösterdikleri kahramanlıktan dolayı kutluyorum. “ diye konuştu. 

Olayın soruşturmasıyla ilgili beşinci bir kisi olan 44 yaşındaki “ C” de göz altına alındı. Ancak bu kişinin başka bir suçtan tutuklandığı bildirildi.