Evrim Kamalı

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Si-Ser İşitme Cihazları Ltd’e çalışmakta olan 30 yaşındaki zanlı Mustafa Daştan müşterilerden temin ettiği paraları cebe atması sonucu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Hüseyin Redif olayla ilgili bulguları aktardı. Redif huzurda bulunan zanlı Mustafa Daştan’ın müstahdemi olduğu Si-Ser İşitme Cihazları şirketinde, Ocak 2015 - Şubat 2017 tarihleri arasında, işyeri adına satmış olduğu cihazlarının, KKTC Sağlık Bakanlığı ve KKTC Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından şirketin banka hesabına yatırılan, toplam 426.609.30 TL nakit çektiğini ayrıca müşterilerden tahsil etmiş olduğu 69.140 TL nakit parayı da alarak tasarrufuna geçirdiğinin ve çaldığının tespit edildiğini söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu zanlının önceki gün tespit edilerek tutuklandığını, alınması gereken ifadeler ve henüz bulunamayan yüklü miktarda nakit paranın olduğunu belirterek zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendirene Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.