Hüseyin Çiçek

Kendisine emanet edilen çekici aracını başkasına satarak sahtekarlıkla 4 bin TL para temin eden Ammar Bakkour, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Zümrütköy’den 27 Kasım 2012 tarihinde aldığı gezi teknesini Gazimağusa’ya getirmek için Serkan Alkanat isimli şahıstan emanet olarak çekici aracını alan Bakkour, aracı Serkan Alkanat’a geri vermemiş ve 4 bin TL karşılığında Sercan Çankaya isimli şahısa satmıştı.

Bin lira ödedi

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Fugen Ulutekin, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve vahim suçlar arasında olduğunu ve verilecek cezanın caydırıcı nitelikte olması gerekliliğinin altını çizdi. Sanık lehine hafifletici nedenleri de değerlendirdiklerini söyleyen Ulutekin, sanığa son defa olmak üzere bir fırsat verip hürriyeti bağlayıcı bir ceza vermemeyi adil bulduklarını söyledi. Ulutekin sanığı bin TL para cezasına mahkum ettiklerini söyledi. Ammar Bakkour ayrıca 2 yıl boyunca sulh ve sükunu koruyacağına dair 100 bin TL değerinde kefalet senedi imza etti.