Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve K.T. Öğretmenler Kooperatifi LTD. işbirliği ile “21 Mayıs Dünya Süt Günü Haftası” etkinlikleri kapsamında 20 bin çocuğa süt dağıtılacak.

KTÖS’ten yapılan açıklamada, her çocuğun ücretsiz sağlık, eğitim, korunma,  barınma, yaşama hakkı olduğu gibi kaliteli beslenme hakkının da sosyal devlet anlayışı içerisinde olduğu anımsatılarak, geçmiş yıllarda okullardaki öğrencilerin süt ve benzeri yiyeceklerle desteklendiği, gelişimlerine sosyal devlet anlayışı içerisinde katkı konulduğu belirtildi.

KTÖS açıklamasında, “Sosyal devlet anlayışı içerisindeki kaliteli beslenme hakkı ilkesini sorumlulara yeniden hatırlatmak ve katkı koymak bizlerin görevidir” denildi.

Açıklamada, “Bu anlamda, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 26. Maddesi çerçevesinde ‘Her çocuğun gelişme hakkı ve sağlığı güvence altında olmalıdır’  ilkesinden hareketle KTÖS ve KTÖK LTD, KOOP-SÜT ile dayanışma içerisinde geliştirdiği sosyal sorumluluk projesinde 114 tane kamusal okulöncesi, özel eğitim ve ilkokullarda öğrenim gören yaklaşık 20 bin öğrenciye, 40 bin adet 200ml’lik süt hediye ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, her iki kurumun sosyal sorumluluk bilinci ile geliştirdiği projenin temel amacının çocuklara sütü sevdirmek, farkındalık kazandırmak ve sağlıklı ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı koymak olduğu belirtildi.