Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala yaklaşık 20 bin vatandaşı iftar sofrasında buluşturdu.

Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Yapmış olduğumuz iftarlarımızda, hemşerilerimizi bu gönül sofrasında buluşturduk" dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Sultanbeyli Belediyesi rekor katılımlı iftar programı düzenledi. Yaklaşık 20 bin vatandaşın bulunduğu programa, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yanı sıra ilçe protokolünden birçok davetli katıldı. Başkan Keskin, iftar vakti öncesi vatandaşı selamlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. İftar vaktini ilahiler ve Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde bekleyen vatandaşlar, iftar vaktinin gelmesiyle birlikte dualarla oruçlarını açtılar.

"HEPİMİZ AYNI SOFRANIN ETRAFINDA BULUŞTURUYORUZ"

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, burada yaptığı konuşmada Ramazan ayının birleştirici ve bütünleştirici yönünden bahsetti. Başkan Keskin, "Sultanbeyli Ramazan'ın son günlerinde bugün kent meydanındayız. Mahallerimizde yapmış olduğumuz iftarlarımızda, hemşerilerimizi bu gönül sofrasında buluşturduk. Bugün de son mahallemiz olan Mehmet Akif mahallesinde sevgili hemşerilerimizle bir aradayız. Edirnelisinden, Karslısına ve 81 vilayetin temsilcileri olan Sultanbeyli'de yaşıyoruz. Hepimiz aynı sofranın etrafında buluşuyoruz" diye konuştu.

Başkan Keskin, tüm vatandaşların yaklaşan Ramazan bayramını kutlayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu vesileyle, burada bulunan hemşerilerimizi sizin aracılığınız ile bizi izleyecek olan kıymetli kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu güzel ülkemizde, cennet vatanımızda kardeşliğin ilelebet yaşanması dileğimle hepinize saygılar sunuyorum."

"BÖYLE PROGRAMLAR İNSANLARI YAKINLAŞTIRIYOR"

Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği iftar programının konularından biri olan Sait Akdağ, programın vatandaşlar açısından önemine dikkat çekerek, "Ramazan ayı en mübarek, insanların en çok yakınlaştığı bir ay. İnsanların birbirleriyle daha çok yakınlaşması, daha çok yardımlaşması açısından Allah katında çok değerli bir ay. Böyle programlar insanları birbirine yakınlaştırır ve birbirlerine daha saygılı davranmalarına zemin hazırlar" diye konuştu.