Gamze Baykur

Mağusa’da hırsızlık mal karşılığında Batuhan Hiçkorkmaz ile Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’a 9 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu veren ve polis tarafından evinde yapılan aramada toplam 31.5 gr Hintkeneviri, 77 adet Extacy hap ile 57 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, arabasında ise 1 adet kayıtsız olduğuna inanılan gazlı hava tabancası bulunduran zanlı Mustafa Güvenateş dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz tabanca tasarrufu” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Güvenateş, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Tahkikat tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 28 Şubat 2015 tarihinde zanlı Mustafa Güvenateş’in evinde yapılan aramada toplam 31.5 gr Hintkeneviri, 77 adet Extacy hap ile 57 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, arabasında ise 1 adet kayıtsız olduğuna inanılan gazlı hava tabancası bulunduğunu açıkladı. Zanlı Güventeş aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Biçenleroğlu, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mustafa Güvenateş’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 20 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.