Devrim Demir

Lefkoşa’da uyuşturucu içeren hapları satmaya hazırlanırken suçüstü yakalanan Taha Yılmaz ve Ekrem Yavuz aleyhine polisin başlattığı soruşturma tamamlandı.  

Tutukluluk süresi dolan zanlılar dün teminat  talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen teminat  duruşmasında polisin başlatmış olduğu soruşturmanın tamamlandığını Taha Yılmaz ve Ekrem Yavuz’un ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmalarına emir verdi.
Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Yılmaz ve Yavuz ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede verdiği ifadede Taha Yılmaz ve Ekrem Yavuz’un 23 Aralık tarihinde Lefkoşa’da yapılan operasyonda suçüstü yakaladıklarını anlattı. Polis çavuşu Mehmet Bayram zanlıların mahkeme emri ile 6 gündür poliste tutuklu olduklarını söyledi.

Tutukluluk süresinde zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini ifade eden Bayram, emare olarak alınan uyuşturucu içeren hap, 10 gram Bonzai ve 39 kök Hint kenevirinin Devlet Laboratuvarı’na gönderildiğini ve sonuçlarının geldiğini  kaydetti. 

Taha Yılmaz ve Ekrem Yavuz aleyhine soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mehmet Bayram alınan tutukluluk süresinde 8 kişinin sorgulandığını ve 3 kişiden ifade alındığını söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Mehmet Bayram, KKTC’de öğrenci vizesi ile bulunan zanlıların ileride yargılanmadan kaçmalarını engellemek için uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.