Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, KKTC Mersin Konsolosluğu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından Kıbrıs'taki iki toplumun da kendi bölgesinde huzur içerisinde yaşadığını söyledi.

Kıbrıs'ta iki kesim arasındaki barış ortamını yasal hale getirecek müzakerelerin Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde iyi niyetle sürdürüldüğünü belirten İnanıroğlu, "Kıbrıs Türk halkı, geçmişte yaşanan acı olayların bir daha yaşanmaması için güven içerisinde yaşayabileceği, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli federal bir çözüme ulaşılmasını arzu etmekte" dedi.

İnanıroğlu, şehit ve gazilerin de unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Kıbrıs Türk halkının bugünlere ulaşmasında ve halkımızın huzur ve güven içerisinde geleceğe umutla bakmasında en büyük desteği aldığımız tek güvencemiz anavatan Türkiye'ye teşekkür ederiz. Vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman mücahitlerimiz ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösteri sundu.

Törene Vali Özdemir Çakacak, Mersin milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.