Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) tarafından bu yıl sekizincisi hazırlanan “Rekabet Edebilirlik Raporu” cuma günü yer alacak “Kuzey Kıbrıs Rekabet Edebilirlik Forumu”nda kamuoyu ile paylaşılacak.

KTTO’dan verilen bilgiye göre, Forum KTTO Konferans Salonu’nda yer alacak. Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu başkanlığındaki ekip tarafından 2014-2015 dönemi için hazırlanan raporun ve forumun  bu yılki ana teması “İşgücü Piyasasının Arz ve Talep Yönlerinin İrdelenmesi” olarak belirlendi.

Raporun, Dünya Ekonomik Forumu’nun tüm ülkeler için hazırlamış olduğu Dünya Rekabet Edebilirlik Raporu ile aynı formatta hazırlandığı kaydedildi.

Siyaset, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, akademi ve medya temsilcilerinin davet edildiği etkinlik, saat 10.00’da Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’un açılış konuşması ile başlayacak. Forumda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu, Maliye Bakanı Birikim Özgür ve Ekonomi, Sanayi, Ticaret Bakanı Sunat Atun’un da konuşma yapması bekleniyor.

Raporun sunumu Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Doç. Dr. Tarık Atan, Doç. Dr. Mehmet Ağa ve Dr. Ayşen Berberoğlu tarafından yapılacak.