Cumhuriyet Meclisinden verilen bilgiye göre,Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'yla ilgili görüşmelerini 26 Kasım’da tamamlanacak.

2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, komitedeki 8 toplantının ardından Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek ve kabul edilirse 1 Ocak 2015’ten itibaren yürürlüğe girecek.

KOMİTE BAŞKANININ AÇILIŞ KONUŞMASIYLA BAŞLAYACAK

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi salı günü saat 10.00’da Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür’ün açılış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak. Tasarının bütünü üzerindeki görüşmelere ise Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın sunuş konuşması ile devam edilecek.

Bütçe görüşmelerinde komite başkanı Birikim Özgür’e, başkan vekili Ersin Tatar İle üyeler Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Fikri Ataoğlu, Armağan Candan, İzlem Gürçağ, Ömer S. Kalyoncu eşlik edecek.

Bütçe görüşmelerine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Yüksek Mahkeme Başkanlığı, KKTC Başsavcılığı, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Devlet Planlama Örgütü, Polis Genel Müdürlüğü, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı davet edildi.

BÜTÇE GÖRÜŞME PROGRAMI

Bütçe Yasa Tasarının bütünü üzerindeki görüşmelerin tamamlanması ve tasarının madde madde görüşülmesine 12 Kasım Çarşamba günü başlanacak.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, bütçe görüşme programı şöyle olacak:

“12 Kasım Çarşamba: Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi ve Mahkemeler Bütçeleri; 14 Kasım: Başbakanlık ve Başbakan Yrd, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Bütçeleri; 18 Kasım Salı: Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Sayıştay Başkanlığı Bütçeleri; 19 Kasım Çarşamba: Dışişleri Bakanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bütçeleri; 21 Kasım Cuma: Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Bütçeleri; 25 Kasım Salı: Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü Bütçeleri; 26 Kasım Çarşamba: Hukuk Dairesi, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı Bütçeleri”

Çarşamba günü Gelirler Bütçesi görüşülüp, Bütçe Yasa Tasarısı’nın madde madde görüşülmesinin tamamlanacak ve bütünü oylanacak.