Girne Kent Kurultayı’nda 14 komitenin 10’unun, bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri toplantılar sonucu hazırladıkları raporlarını Girne Belediyesi’ne sunduğu bildirildi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  komite raporlarında yerel yönetimleri aşan konuları merkezi hükümete taşıyacaklarını, hedefin halkla el ele vererek daha yaşanılabilir bir kent olduğunu kaydetti.

Girne Belediyesi tarafından 10 Aralık’ta Grand Pasha Otel’de gerçekleştirilen 2015 Girne Kent Kurultayı’nda  İmar Komitesi, Kent Güvenlik Komitesi, Çevre Komitesi, Gençlik Komitesi, Ekonomik Kalkınma ve Trafik ve Yol Düzeni Komitesi, Uluslararası Sakinler Komitesi, Okullar ve Eğitim Komitesi, Sokak Hayvanları Komitesi ve Turizm ve Tanıtma Komitesi sunum gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Metin Erten’in konuşmasının da yer aldığı kurultayda, Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinden KKTC Bisiklet Şampiyonu Yağmur Aydındağ Kentsel Gelişimde Bisiklet Kültürü hakkında bir sunum yaptı.

1449921015.jpg

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, halkın gönüllü olarak irade koyduğu ve toplantılar yaptığı bu bir yıllık süreci düzenlenen takip kurultayında izlemenin gurur verici olduğunu belirterek, katılımdan memnun olduğunu söyledi.

 Güngördü, komitelerden gelen önerilerin teker teker değerlendirileceğini ifade ederek, bu önerilerin yapılacak çalışmalarda önemli bir feyz ve baskı unsuru olacağına inancını belirtti.

Güngördü, imar planı ve Girne’deki çok katlı binalarla ilgili bir yılda sonuç alınamadığına işaret ederek, bunu hükümete bağladı.

Güngördü, Girne’deki kanalizasyon arıtma tesisinde ciddi bir kapasite artırmaya gidileceğini söyleyerek, hedefin 80 bin kişilik arıtma sistemi olduğunu  kaydetti.