İş Kadınları Derneği ile Telsim arasında “2015 Yılı Başarılı Kadın Girişimcileri Ödül Töreni” projesinin hayata geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Telsim tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre protokol imza törenine; İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İş Kadınları Derneği Asbaşkanı Süha Vekil ve İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Şenay Ekingen ile Seray Gürün katıldı.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İş Kadınları Derneği’nin düzenlediği törene sponsor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, kurumlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin, fırsat eşitliğiyle birlikte sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Telsim’de kadın çalışanların yüzde 50’nin üzerinde olduğuna dikkati çeken Tanpınar, gelişmiş ülkelerde kadınların üretime katkıları arttıkça ülkenin kalkınmışlığının da doğru orantılı olarak arttığını ifade etti.

Başarılı iş kadınlarının ödüllendirileceği tören için hazırlandıklarını belirten Tanpınar, değerlendirmenin geniş katılımlı bir jüri tarafından yapılacağını kaydetti.

“2015 Yılı Başarılı Kadın Girişimcileri Ödül Töreni”nde ödül verilecek kategoriler şöyle; Yılın Kadın Girişimcisi, Yılın Genç Kadın Girişimcisi, Yılın Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi, Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi, Safiye Nadir Onur Ödülü ve Telsim Özel Ödülü.

Seçici Kurul; İş Kadınları Derneği, Telsim, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, İş Adamları Derneği, Genç Girişimciler Derneği, Genç İş Adamları Derneği, Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırma ve Eğitim Merkezi olmak üzere birer temsilci ve bir bağımsız ekonomistten oluşuyor.