Otomobil yapımı denilince şüphesiz akla gelen üreticilerin başında Almanlar yer alıyor. Alman arabaları bu yılda zirveyi çekiyor.

2015 Dünyanın En Lüks Otomobili ödülü ve En Performanslı Otomobili ödülü S Serisi Coupe ve Mercedes – AMG GT oldu. Bu yılki Dünyanın En İyi Otomobili ödülünü Stuttgart merkezli Mercedes-Benz aldı.

Mercedes-Benz C Serisi’yle yarışmayı kazanan Alman üretici, tam 5 farklı ödülden 3’ünü evine götürmeyi başardı.

Mercedes’in diğer kazandığı 2 ödül ise 2015 Dünyanın En Lüks Otomobili ödülü ve 2015 Dünyanın En Performanslı Otomobili ödülü oldu. Bu ödülleri sırasıyla S Serisi Coupe ve Mercedes – AMG GT modelleriyle kazanmayı başardı.

Dünyanın her köşesinden otomotiv gazetecilerinin birleşerek organize ettiği “The World Car Awards” ödülleri sahiplerini buldu. Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan organizasyonda 5 dalda ödül dağıtılırken 3 tanesine Mercedes modelleri layık görüldü. 

Birincilerin seçilmesinde görev alan jüri Dünyanın çeşitli ülkelerinden 75 adet tanınmış gazeteciyi bir araya getirdi. 11 yıldır devam eden WCA tarihine, 3 farklı daldaki liderliği ile Mercedes damga vurdu. 

2014 yılında S serisi ile en iyi lüks otomobil dalında başarıya ulaşan Mercedes, 2012 yılında da S 250 CDI BlueEFFICIENCY ile en çevre dostu otomobil kategorisinde başarıya ulaşmıştı. 2007 yılında E 320 BlueTEC yine en çevre dostu araba ödülünü almıştı.

2015 yılı ödüllerinde bir ilk gerçekleşirken Mercedes-Benz, C Serisi ile “Dünyada Yılın Arabası” ödülüne, Mercedes-Benz S Coupe ile “En İyi Lüks Araba” ödülüne, Mercedes AMG GT ile “Yılın Spor Arabası” ödülüne layık görüldü.