Pelin Yükselay

Kanser hastalığı sıralamasında Dünya genelinde 5’inci sırada olan Kuzey Kıbrıs’ta, 2015’te tamamlanması gereken Onkoloji Hastanesi halen bitirilemedi.

Dönemin Türkiye Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla 22 Ağustos 2014 tarihinde, temeli atılan Onkoloji Hastanesi’nin Temmuz 2015’te tamamlanması hedefleniyordu.

Diyalog’a konuşan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, hastanenin bitiş tarihinin Temmuz 2015 olarak verildiğini kaydetti. Bitiş tarihinin Temmuz 2015 olarak verildiği gün, bunun aslında Kasım ayına kadar süreceğini bildiklerini ifade eden Kocaismail, yetkililerden de bu yöndeki mesajı aldıklarını dile getirdi.

Kocaismail: Onkolog bulmak için çalışmalar başlatıldı

Kocaismail, 2015 yılının bitmesine rağmen hastanenin hala tamamlanmadığını kaydeden Kocaismail, yine de bu konuda Sağlık Bakanı Salih İzbul’a güvendiklerini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda Bakanla bu konuyu görüştüklerini aktaran Kocaimsail, onkolog bulma çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. 

Kocaismail, onkolog konusunda bütçe de herhangi bir sıkıntı olmadığını öğrendiklerini kaydederek, iyi onkologların hastanede görev yapmak için getirileceklerini söyledi.

Yapılan Onkoloji Hastanesi’nde dâhiliyenin alt katta olacağını sözlerine ekleyen Kocaismail, erişkin eve çocuk birimlerinin de ayrı ayrı olacağını ve hastane içerisinde tiyatro ve seminer salonları bulunacağını kaydetti.