Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği (GİAD), Türkiye ile KKTC arasında imzalanan 2016-2018 Yapısal Dönüşüm Programı’nın hiçbir maddesinin hayata geçirilmediğini savunarak, hükümete bunun gerekçesini sordu.

GİAD Başkanı Cemal Gülercan yazılı açıklamasında, Türkiye ve KKTC hükümetleri arasında imzalanan ve 2016-2018 dönemini kapsayan yapısal dönüşüm programının, imzalandığı 27 Mayıs tarihinden beridir hiçbir maddesinin KKTC hükümeti tarafından hayata geçirilmediğini savundu.

Gülercan, protokolde ay ay belirtilmiş olan yapılması gereken icraatların hiçbirinin ele alınmamış olmasının ve hiçbir çalışma başlatılmamasının hükümetin “vurdumduymazlığını ve ülke ekonomisine ne kadar önem gösterdiğini” gözler önüne serdiğini kaydetti.

Gülercan şunları ifade etti:

“Öğrenim kredisi, eğitim eylem planı, İstihdam strateji ve eylem planı, tarım master planı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele eylem planı, toplu taşıma, finansal hizmetler ile  ilgili yasalarda düzenlemeler, özel sektör ve kamu çalışanları arasında haksız bir eşitsizliğe sebep olan kamu mesai saatleri gibi hayati önem taşıyan konuları içeren bu yapısal dönüşüm planının hükümetimiz tarafından uygulamaya geçirilmemesinin sebebini anlamış değiliz.

Günümüz şartlarında, ambargolar, hukuk sisteminin yavaşlığı gibi birçok sorunla uğraşan sektörlerimize, iş insanlarımıza devletimizin ve hükümetimizin neden darbe vururcasına hantal davrandığını Genç İşadamları Derneği olarak sorguluyoruz ve en kısa zamanda hükümetimizden cevap bekliyoruz.”