İş Kadınları Derneği’nin altı yıldır düzenlediği ve Telsim’in dördüncü kez ana sponsorluğunda gerçekleşen Yılın Başarılı Ödül Töreni’nde, başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi.

Bedesten’de düzenlenen ödül töreninde, toplam altı kategoride ödülleri şu isimler aldı: Yılın Kadın Girişimcisi, Elektrokur Ltd. Yöneticileri, Çiğdem Tarımer Sarı, Çağıl Tarımer Sarı, Çağrım Tarımer Öncü, Yılın Kültürel Üretim Yapan Kadıdın Girişimcisi Yeşil Lefke Ticaret Ltd. Yöneticisi Ülfet Sezey Bahçıvan ve Mürvvet Sezey, Yılın Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi Kocareis Beach & Bungalows Yöneticileri Cemile Kocareis ve Destina Kocareis Doğan, Yılın Bölgesine Değer Katan Kadın Girişimcisi Yorgo Kasap Restaurant Yöneticisi Maria Skoullou, Yılın İş Kadınları Derneği Onur Ödülü Derimler Ltd. Direktörü Serap Derim ve Telsim Özel Ödülü Kaner Şirketler Grubu Direktörü Güliz Kaner.

Telsim’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bu yıl “Önce Hayal Et, Sonra Cesaret” sloganıyla düzenlenen törene Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Milletvekili Hasan Taçoy, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar katıldı.

SİBER: “KADININ İŞ YAŞAMINA KATILIMI TOPLUMSAL REFAHI ARTIRIR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada, İş Kadınları Derneği’ni ve ana sponsor Telsim’e teşekkür etti. “Başarıyı ödüllendirmek yeni başarılar için motivasyon yaratır” diyen Siber, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği vurgusu yaptı. Aynı zamanda, kadın girişimcilerin ödüllendirilmesi gençlere de cesaret vereceğini söyleyen Siber, kadınların iş yaşamına katılımının artması toplumsal refahın da artmasını sağlayacağın dile getirdi söyledi. Gelişmiş ekonomileri olan ülkelerde, kadın istihdamının erkeklerle eşit oranda olduğunu hatırlatan Siber, kadınların iş kurma ve iş yaşamına katılımı konusunda destek sağlanması vurgusu yaptı.

1480063449.jpg

DENKTAŞ: “İKD VE TELSİM’İ TEBRİK EDİYORUM”

Törende, Yılın Kültürel Üretim Yapan Kadın Girişimcisi Ödülü’nü vermek üzere sahneye gelen, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş yaptığı konuşmada, ödülleri alan kadınları tebrik ederek, ödülü vergi rekortmeni Işın Ramadan Cemil’i sahneye davet ederek, birlikte takdim etmek istediğini söyledi. Denktaş, yaptığı konuşmada İş Kadınları Derneği’ni ve Telsim’e teşekkür ederek, böylesi anlamlı etkinliklerde başarılı insanları gördüğünde gururlandığını dile getirdi.

EKİNGEN: “EKONOMİNİN GELİŞİMİ KADINLARIN İŞ YAŞAMINA KATKISIYLA OLUR”

İş Kadınları Derneği Başkanı Şenay Ekingen yaptığı konuşmada, dernek olarak kadın girşimcilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi konusunda çalıştıklarını ve girişimciliğin devlet politikası haline gelmesi gerektiği vurgusu yaptı. Kadınların iş yaşamına katılımının ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağını söyleyen Ekingen, kızların okuması ve iş yaşamına katılımı konusunda sivil toplum örgütlerine çok iş düştüğünü dile getirdi.

TANPINAR: “AMACIMIZ KADINLARA TEKNOLOJİNİN BÜTÜN FIRSATLARINI SUNABİLMEK”

Törende konuşma yapan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, ödül alan ve iş yaşamında mücadele eden kadınları kutladı. Tanpınar şunlara değindi: “Başarılı, girişimci Kıbrıslı kadınların teşvik edilmesi amacıyla altıncısı yapılan bu organizasyonda Telsim olarak yeniden yer almaktan çok memnunuz. Toplumsal eşitliğin kadın istihdamıyla sağlanabileceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda, kadının hem kültürel hem ekonomik açıdan ilerlemesi, toplumun ilerlemesini getirecek.  Bunun için kadının iş gücüne katılımının önündeki engeller kaldırılmalı ve öncelikli bir konu olarak önümüzde durmalı. Teknoloji firması olarak, amacımız kadınların eğitime, bilgiye, girişimcilik imkânlarına erişiminde teknolojinin bütün fırsatlarını sunabilmek. Bölgesel ve sayısal uçurumların dezavantajlarını gidererek, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta eşit olarak yer almalarına destek olmak. Üreten kadını girişimciliğe teşvik eden, girişimci kadını daha da geliştiren kadına yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri programlar Telsim’in öncelikli konuları arasındadır.

Kadın konusunda çok önemli adımlar atmak, büyük projelerimize devam etmek istiyoruz.” Telsim ailesi olarak pozitif ayrımcılığı desteklediklerini söyleyen Tanpınar, Telsim’de çalışanların en az %50’sinin kadın olmasına dikkat ettiklerini vurguladı.”

1480063452.jpg