Büyük Av Sezonu’nun başlamasıyla birlikte geçtiğimiz pazar günü avlanmak için Yarköy-Ardahan arasındaki ovaya giden Esat Cemmedo’nun 4 köpeği ovaya atılan zehirli bolibifleri yiyerek öldü. Köpeklerinin zehirlenip hemen orada yaşamını yitirmesinin ardından konuyu polise bildiren Cemmedo doğaya zehirli bolibif atarak hayvanları zehirleyenlerin ortaya çıkarılmasını istiyor.

Havadis’e konuşan Cemmedo, konunun bazı kişiler tarafından köpeklerini kendisinin öldürdüğü gibi anlaşıldığını ancak kendisinin yıllardır av arkadaşı olan köpeklerine asla böyle bir şey yapmayacağını anlattı.

“Sosyal medyada da ben paylaştım”

Hem tepki hem de diğer avcıları uyarmak adına köpeklerinin zehirlenmesini fotoğraf çekip Facebook’tan duyurduğunu kaydeden Cemmedo, Facebook’ta bile konunun “Köpeklerini kendisi vurdu” şekline dönüştürülmeye çalışıldığını ifade etti.

Bilinçli yapıldığından şüpheleniyor…

Zehirli bolibifler nedeniyle bölgede 20’ye yakın köpeğin yaşamını yitirdiği anlatan Cemmedo, bu zehirlerin bölgeye bilinçli olarak atıldığından şüpheleniyor. Cemmedo, “Zehirli bolibifleri atmak haşereler için olamaz. Amaç avcıların köpeklerini zehirlemekti” dedi.

Esat Cemmedo, köpeklerini zehirlenmesinin ardından tepkisi Facebook’tan şu sözlerle dile getirdi: “Bugün 9 yıldır beraber ava gittiğim köpekler olan Banya, Lusi ve Nana vahşice atılan zehirlerden katledildi. Allah’tan tek dileğim bunu yapan her kim ya da kimlerse en sevdiklerinde bulsunlar.”